Publicat pe 7 decembrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, dar nu numai, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. La fiecare final de săptămână, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit. În cea mai nouă ediție, avem transcriere în timp real, cei șapte ani de acasă la sexagenari și culoarea anului 2020.

7 din 63 // Editor&Publisher: Trint, o platformă de transcriere automată, cu parteneri ca NYTimes, AP, DerSpiegel și alți giganți media, a creat un soft de transcriere în timp real, cu un delay de trei secunde, pentru 28 de limbi. Un fel de Google Doc cu audio&video.

SEVEN UP // NYTimes: Oare, felul în care te formezi până la 7 ani își pune amprenta asupra a ceea ce vei deveni la 63? În 1964, producătorul și regizorul Michael Apted a realizat ceea ce avea să devină cel mai profund serial documentar din istoria cinematografiei. 55 de ani mai târziu, proiectul său are și concluzii. 

HABEMUS COLOR // ItsNiceThat: Pantone a ales culoarea anului viitor, care vorbește despre pace și comunicare.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Ediția de azi o puteți citi aici.