Știință / Savantgarde

Savantgarde: predicții, plante pe front și cel mai scump ziar.

De Scena9

Publicat pe 17 ianuarie 2020

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, dar nu numai, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. La fiecare final de săptămână, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit. În cea mai nouă ediție, avem 20 de predicții, plante pe front și cel mai scump ziar.

Foto: Kotryna Zukauskaite

20 20 // USAToday: Speranța de viață va crește la 100 de ani, computerele vor fi invizibile, cărțile vor muri, mașinile vor putea circula luni de zile fără alimentare și alte 16 predicții pentru acest an.

NOI, CEI DIN LINIA ÎNTÂI // TimesOfIsrael: Plante pe front sau cum a ajutat vegetația la câștigarea - și pierderea - celui de Al Doilea Război Mondial. Judith Sumner, autoarea cărții Plants Go to War, descrie cum au contribuit botaniștii de pe front la hrănirea, echiparea și înarmarea națiunilor.

LICITAȚIE // Cel mai scump ziar din lume a apărut la Galați, în noiembrie 1858. Zimbrulu și Vulturulu s-a vândut, la o licitație din Geneva care a pornit de la 500 000 de euro, cu 700 000 de euro. Cu taxe și alte cheltuieli, prețul publicației dunărene a ajuns la 829 500 de euro.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Ediția din acest weekend o puteți citi aici.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK