Special / Savantgarde

Savantgarde: Tweeturile lui Trump, o provocare și un supererou român

De Scena9

Publicat pe 4 octombrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit în weekend. Săptămâna asta avem tweet-urile lui Trump, o idee provocatoare legată de populația lumii și un interviu cu supereroul benzilor desenate românești.

STUDIU // ScientificAmerican: Doi lingviști și-au pus mintea la contribuție pentru a analiza 21 739 de tweet-uri ale lui Donald Trump. Cei doi arată cum a evoluat stilul lingvistic al președintelui american de când s-a instalat la Casa Albă.

TENDINȚE // CBC: Un jurnalist și un sociolog lansează o idee provocatoare, povestită în 10 minute: contrar celor susținute în ultimii ani de demografi, populația lumii va intra într-un declin care nu se va sfârși prea repede și va reseta viața socială, politică și economică.

PROFIL // Cu cei 90 de ani împliniți, domnul Puiu Manu este cel mai longeviv autor de benzi desenate de la noi. De numele lui se leagă, printre altele, desenele de odinioară din revistele Arici Pogonici, Luminița și Cutezătorii. Un interviu cu supereroul graficii românești, în Life.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK