Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 29 august - 4 septembrie

De Scena 9

Publicat pe 29 august 2016

Festivalurile de vară s-au terminat, toamna festivalurilor abia începe. Pe platouaș săptămâna asta ai, pe lângă un festival de arte vizuale la Brașov, un festival al ambasadelor la București și un festival comunitar în Ferentari, tot felul de petreceri cu muzică-dans-antren din estul Europei, vernisaje, lansări de album (și de muzică și de pictură), un festival de teatru în plină desfășurare, dezbateri pe teme filosofice - ce să mai, nu-i timp să te deprimi că a venit, a venit toamna.

Festivalul ambasadelor - București, de luni până duminică

Îți ia un pic să-ți dai seama ce e cu evenimentul ăsta, pestriț și ambițios, „cu de toate” (de la evenimente gastronomice la film, de la workshop-uri de meșteșuguri la dans contemporan și evenimente pentru copii). Cert e că se ține la Teatrul Național, Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Țăranului Român și Romexpo, are o grămadă de evenimente din țările invitate, de la Coreea de Sud la Indonezia, din Peru în Uruguay,  și că-s slabe șansele chiar să nu găsești ceva interesant în programul festivalului.

Despre amânare - Seară de proiecții și discuții TED - Seneca AntiCafe, București, marți, 30 august, de la 19.30

Dacă amâni să faci lucruri, se cheamă că pierzi timp sau că aștepți să găsești cel mai bun moment de a acționa? La seara săptămânală de proiecții și dezbateri de la Seneca poți să abordezi problema din ambele perspective și să te contrazici, în public, cu oamenii care susțin fix ideea opusă față de a ta. Un fel de ceartă politicoasă, controlată, cu alți adulți. Distractiv, nu?

Lansare album Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine - Galeria Contrast Icoanei, București, de miercuri, 31 august, de la ora 19.00

35 de clădiri-reper din București au fost selectate și documentate, sub coordonarea unui artist, pentru ca ulterior să fie pictate de alții. Un fel de cartare a noului vechi București, mediată de arte plastice, care-și propune să-ți arate altfel orașul pictat - și să te încurajeze să-i protejezi patrimoniul.

E amuzant pentru că e adevărat. Depre filosofie și umor - Manasia Hub, București, miercuri, 31 august, de la 19.00 la 21.00

De câteva săptămâni încoace, Asociația de Filosofie Practică se adună cu doritorii de discuții abstracte, care pleacă de la subiecte cât se poate de tangibile, la Manasia Hub. Săptămâna asta se va vorbi despre umor, moderat de Dan Panaet - dacă te pasionează subiectul, să te înscrii la filocafe@arfp.ro, pentru că există un număr limită de 15 participanți la dezbateri.

Suzana Lașcu - Brains on Fluffy Pillows Release - Green Hours jazz-café, București miercuri, 31 august, de la 19.30

Suzana Lașcu cântă jazz-rock alternativ, iar miercuri la Green Hours își lansează primul album - un proiect început la Groningen, în Olanda. Vino s-o vezi explorând sonor tot felul de lumi și realități, sociale sau fictive, acompaniată de alți muzicieni talentați.

Opiniile unui clovn - Undercloud#9 - Hanul Gabroveni, București, miercuri, 31 august, de la 21.30

Unul dintre cele mai impresionante texte despre Germania celui de-al Doilea Război Mondial, Opiniile unui clovn, de Heinrich Böll, a fost transformat în monolog dramatic. One man show-ul cu Alex Buescu e regizat de Anca-Maria Colțeanu și participă la ediția a noua a festivalului Undercloud, ca spectacol invitat.

Amural(ii) Festival Vizual - După Ziduri, Brașov, de joi, 1 septembrie, până duminică, 4 septembrie

Poezie vizuală, artă urbană, muzică și mix, fotografie, videoproiecție. Horia Petrașcu, Danaga, Raze de Soare, Rodion G.A., Obie Platon, Kitră, Mitoș Micleușeanu, Andrei Pungovschi și câte alte nume din peisajul cultural alternativ, pe care-ar trebui să le știi. A doua ediție a festivalului de la Brașov e dedicată celor care au crezut atât de mult în misiunea lui, încât au continuat să-l facă și să-l susțină.

Sezonul berlinez SODA - Centrul Național al Dansului, București, de joi, 1 septembrie, până pe 11 septembrie

Sub curatoriatul Mădălinei Dan, artist asociat la CNDB, poți să vezi la București spectacole de dans contemporan selectate din cadrul programului SODA (Solo/Dance/Authorship), de la Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlin (HZT). Pe lângă spectacole, mai ai ocazia să vezi și prezentări și să participi la un workshop, deci dacă te pasionează dansul contemporan - sau vrei să îl descoperi - acum e momentul.

Artist Talks "The Undisciplined Eye. Everyday life beyond narration" - Cerefrea, București, joi, 1 septembrie, de la 18.00

Trei artiste, participante la programul de rezidențiat artistic CEREFREA, desfășurat sub curatoriatul Alinei Șerban, își prezintă proiectele rezultate din program. Poți să te aștepți la proiecte transdisciplinare, care vorbesc despre arheologie, spațiu vegetal urban sau cinema, dar, în același timp, și despre efectele lor în producția de ficțiuni.

Subteran la Fandom: vernisaj cu autografe desenate - Cărturești Fandom, București, vineri, 2 septembrie, de la 18.30

Alex Talambă își expune la „primul Cărturești”, cel mic din spatele Universității din București, desenele din primul număr din seria de bandă desenată Subteran, o aventură horror prin labirintul de subsoluri de sub oraș. Și dă și autografe!

Balkanton la Macaz - Muzica Proletarului Yugoslav - MACAZ Bar Teatru Coop., București, vineri, 2 septembrie, de la 21.00

Sașa-Liviu Stoianovici și Călin Torsan au o trupă care se numește Balkan Taksim, deci știu cu muzica spațiului balcanic-levantin/est-european. Vineri pun muzică la un party la Macaz, cu muzică din Iugoslavia socialistă, că melancolii și kitsch, saxofon și manele, plus alte tandrețuri.

De peste Prut - Party Basarabean - Piua Book Bar, București, vineri, 2 septembrie, de la ora 22.00

Dacă e vineri și vrei party, dar ai prefera să te duci spre est, nu spre vest, la Piua Book Bar poți să treci Prutul cu muzică, bunătăți și băutură. Atenție, zic organizatorii, petrecerea nu sprijină vreun spirit naționalistoid sau unionist - e doar vorba de voie bună.

Sâmbăta Sonoră | Mia Zabelka, solo vioară & electronice - Control Club, București, sâmbătă, 3 septembrie, de la ora 20.00

Mia Zabelka e o violonistă care a făcut pionierat în sfera performance-ului de electroacustic și-a colaborat, printre mulți alții, cu Laurie Anderson și Lydia Lunch. Sâmbătă vine la Control, să concerteze alături de proiectul local PFA Orchestra și să țină un workshop de două zile, sub auspiciile longevivului proiect de explorare a spațiului de experiment sonor Sâmbăta Sonoră.

Sistem Ca Pe Ferentari ▲ 04.09.2016 - Parcul Aleea Livezilor, duminică, 4 septembrie, de la ora 12.00  

Au curs mulți pixeli pe internet, deja, din cauza evenimentului ăstuia, pentru care ARCUB/București 2021 au dat bani. Da, bani pentru manele. Sau, dacă ai o problemă cu manelele, poți să privești lucrurile și altfel: bani pentru un eveniment comunitar, o mare petrecere cu muzică și „arte mișto” de la Matka, un chef la Centrul Comunitar La Stela și Dana. O zonă din București în care, de obicei, vezi doar sărăcie și neajunsuri. Acum e party - și era, poate, nevoie de o petrecere cu acces liber pentru toată lumea și acolo, nu doar prin cluburile din centru.

Foto main via Amural

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK