Audio / Rusia

AUDIO Începe-ți anul cu Cehov în căști

De Cosmin Postolache, Ionuț Dulămiță, Fotografii de Adi Bulboacă

Publicat pe 10 ianuarie 2018

La început de 2018, când aruncăm un ochi înapoi, spre anul care-a trecut, după care ne întoarcem înarmați cu rezoluții, planuri și promisiuni spre un an nou-nouț, vă propunem să vă luați o pauză de 15 minute, să vă puneți căștile și să ascultați o proză scurtă. „Șampania” e o povestire despre #revelion #singurătate #trenuri #stepă și a fost publicată de Anton Pavlovici Cehov tot la un început de ianuarie, în urmă cu 131 de ani, când probabil că oamenii n-aveau impresia că timpul li se scurge printre degete și nu le mai ajunge nici măcar să asculte o poveste. Dacă aveți impresia că pierdeți vremea cu literatura, poate aplecați urechea la cercetătorii americani, care s-au prins că întâlnirea cu ficțiunea crește empatia. Și, dacă e să ne luăm după propria experiență la întâlnirea cu proza asta de Cehov, predispune la introspecție și nostalgie.


Povestirea „Șampania” a apărut în volumul Un roman cu un contrabas, Fericirea și alte povestiri, Editura Univers, 1989, Traduceri de Otilia Cazimir, Nicolae Guma și Xenia Stroe

Lectura: Ionuț Dulămiță

Muzica: Claude Debussy - Des pas sur la neige

Montaj și efecte sonore: Cosmin Postolache (*Unele înregistrări sunt folosite sub licență CC de pe Freesound.org.)

O mână de ajutor: Andra Matzal & Ionuț Sociu

10 ianuarie 2018, Publicat în Audio /

Text de

Fotografii de


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK