Video / Performance

„Europa e o plută al cărei căpitan nu știe ce să facă”

, Fotografii de Adi Bulboacă

Publicat pe 12 aprilie 2017

„Ne uităm în jur, în Europa și în America, iar totul e așa de ridicol, încât ți-ai dori să fie totul o ficțiune”, spune Jacob Ingram-Dodd, actor și performer care, după ce-a lucrat multă vreme în Marea Britanie, s-a stabilit la Bruxelles. Jacob este unul performerii spectacolului Europium, cea mai recentă producție a colectivului RootlessRoot, care deși își are „epicentrul” în Grecia, colaborează cu artiști internaționali. Europium vorbește despre Europa zilelor noastre, cu toate crizele și neliniștile ei, dar în același timp face salturi în istorie: de la celebra pictură Pluta Meduzei, în care Theodore Gericault înfățișează naufragiul fregatei franceze Meduza, la soarta miilor de refugiați de azi, care își pierd viața pe mare încercând să ajungă în Europa.

Am fost la Teatrul Odeon, să vedem spectacolul, și am stat de vorbă cu Linda Kapetanea, cofondatoare RootlessRoot, și cu actorii Manuel Ronda și Jacob Ingram-Dodd despre Europium și Europa. 

Ca să aflați unde mai puteți merge prin Europa să vedeți producțiile RootlessRoot, stați cu ochii pe calendarul lor.

Evenimentul de la București a fost organizat de Fundația Culturală Greacă și Centrul Ceh.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK