Rezidența9 / Rezidența BRD Scena9

„Intersecții” cu 8 teme vitale pentru lumea de azi

De Scena9

Publicat pe 3 octombrie 2019

Am început toamna la Rezidența BRD Scena9 cu un nou sezon al Intersecțiilor de miercuri, seria deja clasică de întâlniri unde poeta Svetlana Cârstean invită la dialog pe teme relevante oameni care fac lucrurile să se miște în domeniile lor. Până în decembrie, vă mai așteaptă șase conferințe și discuții care vor aduce în prim plan tot atâtea teme arzătoare ale lumii contemporane. Dacă la primele ediții au fost invitați pictorul Roman Tolici (care-a aprins un dialog despre condiția artistului) și activista Fatma Yilmaz (la ediția despre migranți), în săptămânile următoare ne vor pune pe gânduri teme legate de etica transplantului, neuroștiința moralității sau analiza comportamentului criminal.

Intersecțiile sunt o hartă în interiorul căreia ne mișcăm, sunt după chipul și asemănarea noastră și a lumii în care navigăm,” spune Svetlana Cârstean, gazda evenimentului. „Totul este intersecție aici, mereu sîntem într-un nod, interconectați, chiar și atunci când mimăm singurătatea. Intersecțiile de miercuri nu fac decât să traducă această realitate și condiția noastră inevitabilă”.

Și pentru că ne dorim să intrăm într-un dialog real, așteptăm întrebările voastre pentru invitații Intersecțiilor, pe pagina de Facebook a evenimentului sau a Rezidenței BRD Scena9, unde au loc întâlnirile miercurea, de la 19:30. 

Mai mult, începând cu acest sezon, am vrut să avem ca parteneri de dialog generațiile cele mai tinere, așa că Intersecțiile de miercuri vor alterna săptămânal cu Intersecțiile de sâmbătă pentru copii. Acestea din urmă fiind realizate până la sfârșitul anului în parteneriat cu Centrul pentru Etica aplicată.

Puteți asculta toate edițiile din sezonul 4 al Intersecțiilor de miercuri în varianta podcast:

Foto: Svetlana Cârstean și Roman Tolici, invitat la prima ediție a Interesecțiilor din sezonul 5 Credit: Vlad Catană

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK