Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 3-9 ianuarie

De Scena9

Publicat pe 3 ianuarie 2022

2022 o ia din loc greu, ca orice an abia născut. Și tocmai de-asta ne-am gândit că ți-ar prinde bine 5 variante de ieșit din casă în prima săptămână din ianuarie. Să zicem că sunt mici exerciții de mișcare culturală la început de an. 

Miercurea gratuită la MNAR, București, 5 ianuarie, de la orele 10 la 18

Dacă începi anul de muncă mai târziu, dacă ai prieteni de prin alte locuri în vizită sau un copil în vacanță, poți să-ți petreci toată prima zi de miercuri a lui 2022 în rețeaua Muzeului Național de Artă al României. Pe lângă muzeul principal din Piața Revoluției, mai poți vizita Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady. Ai acces cu ocazia asta și la expozițiile temporare, printre care „Jurnal intim”, „Zambaccian despre Pallady”, „Parisul lui Pallady”, „Din opera grafică a lui Theodor Pallady” și „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean”. (Ioana)

Izolare într-o serie de stări liminale⎮EXTRA, /SAC @ MALMAISON, miercuri, 5 ianuarie, de la 18

O instalație performativă inedită & care sondează tema izolării, bazată pe imagini, interviuri și mărturii „ale corpurilor care au trecut prin Malmaison” (fostă garnizoană militară, tribunal politic și centru de detenție temporară pentru militari și intelectuali). Proiectul este realizat de Simona Deaconescu (coregrafă), Ramon Sadîc (artist plastic), Justin Baroncea (arhitect), Maria Ghement (arhitectă), Vlaicu Golcea (compozitor), Mihai Burcea (istoric), Bogdan Iancu (antropolog), Ioana Marchidan (performeră), Andrei Bouariu (performer), Georgeta Corca (performeră), Simona Dabija (performeră), Maria Luiza Dimulescu (performeră) și Alex Radu (co-autor concept curatorial și producător). (Ionuț)

Sursa foto: https://www.facebook.com/sacbucharest

Gusturi în cupru. Bucătărie și fascinația formei, Muzeul Național al Țăranului Român, până pe 16 ianuarie

Expoziția găzduită de Sala „Irina Nicolau” adună forme pentru copturi, jeleuri și aspicuri aparținând familiei Magda și Vlad Manoliu. Sunt 125 de obiecte din cupru de diferite dimensiuni și modele, din secolele XIX - XX. Printre ele se află și un vas de gătit cu monograma Regelui Carol I. „În secolul al XVIII-lea încep să se folosească masiv la curțile imperiale și regale prăjituri făcute în forme de astea stranii, ciudate. Nu-s deloc simple, unele au o formă arhitecturală extraordinară. Eu, când am început să adun formele, am și zis, o parte din astea pentru copturi le voi băga într-o categorie care se va chema forme arhitecturale de copt. Exact așa arată”, spune Vlad Manoliu. Expoziția este deschisă de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. (Vlad)

OTTO BARBARUL, București, Cinema Elvire Popesco, vineri, 7 ianuarie, de la 17:30

Filmul ăsta românesc e regizat de Ruxandra Ghițescu și spune povestea unui adolescent care, pe drumul său spre maturitate, se confruntă cu experiența dureroasă a pierderii cuiva apropiat. Durerea și revolta se întâlnesc în subcultura punk în care puștiul își găsește locul. Vinerea asta ai ocazia să vezi filmul la cinema și îți poți face o rezervare aici. (Venera)


Corpul Resursă - cu Arcadie Rusu (workshop), București, Linotip - Centru Independent Coregrafic, între luni, 10 ianuarie, și joi, 13 ianuarie, între 19 și 21  

Am fost la workshop-ul ăsta acum doi ani și încă țin minte starea de bine pe care am avut-o atât în timpul cursului, cât și după. Arcadie Rusu nu încearcă să te învețe să dansezi profi, ci să îți găsești propriul tău ritm, adică să accesezi niște resurse interioare pe care poate nici nu știai că le ai. (Delia)

Foto main: Scenă din „Otto Barbarul” 
 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK