Special / Savantgarde

Savantgarde: Limita dintre viață și moarte, design și un maramureșean nepereche

De Scena 9

Publicat pe 22 noiembrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit. Săptămâna acesta avem limita dintre viață și moarte, Volkswagen-ul „Buburuză” zipuit și un maramureșean nepereche. 

iQ // NewScientist: Creierele resuscitate după deces, comunicarea cu persoane aflate în comă profundă și evoluțiile avansate din criogenie sugerează că linia dintre viață și moarte este astăzi mai blurată ca niciodată.

ZIP // Un designer german s-a jucat cu liniile iconice ale modelului Volkswagen „Buburuză” și a creat un mijloc de transport cu totul aparte. Întregul procesul de creație îl puteți vedea pe MyModernMet.

PROFIL // Am descoperit un om absolut fantastic: Miron Bococi, un maramureșean plecat de ceva ani din țară, în Catalonia, ca să dreseze cai. Și o face într-un mare fel, după cum puteți vedea în videoclip. Mai multe, însă, despre el, într-un interviu LumeaMare.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Ediția de azi o puteți citi aici.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK