Știință / Savantgarde

Savantgarde: Depresie, lebede și Van Morrison

de Scena 9

Publicat pe 30 octombrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit în weekend. Săptămâna asta avem depresia unui portar, motivul pentru care nu mâncăm lebede și un interviu cu Van Morrison.

PSY // În 2005, Gigi Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, era în culmea gloriei: avea bani, celebritate și un job de vis. Era, însă, măcinat de depresie. Povestea suferinței sale, spusă chiar de el, într-un interviu  PlayersTribune.

CONSUMABILE // Mâncăm tot felul de înaripate: găini, bibilici, rațe, curcani, gâște. De ce nu și lebede?, se întreabă TheOutline. Și nu, romii n-au mâncat lebede la Viena, e un fake news fabricat de presa britanică.

INTERVIU // „N-am devenit niciodată omul care ați vrut să fiu/ Și v-am spus de atâtea ori cine sunt./ Spuneți-mi, de ce trebuie să vă explic mereu?”, cânta Van Morrison (foto), în 1991, într-o piesă de pe albumul Hymns of Silencs. Laura Barton, The Guardian, s-a întâlnit, totuși, cu muzicianul nord-irlandez pentru a-i cere câteva „explicații” după lansarea noului său album.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. 

Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK