Special / Savantgarde

Savantgarde: Tehplomație, tocuri și mega-orașe

De Scena9

Publicat pe 11 octombrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit în weekend. Săptămâna asta avem primul ambasador în țara giganților tehnologici, povestea înălțării tocurilor și scenarii despre mega-orașele viitorului. 

TEHPLOMAȚIE // Acum doi ani, Casper Klynge, un diplomat danez cu experiență în gestionarea conflictelor, a devenit primul ambasador al unei țări în Silicon Valley. Treaba lui e să discute cu giganți tehnologici precum Amazon, Facebook, Google și Microsoft, în Statele Unite, și cu firme ca Alibaba și Baidu, în China, și să trateze cu ele exact cum ar face-o cu niște superputeri. VentureBeat a stat de vorbă cu el.

HI, HEELS! // Tocurile înalte au fost create inițial pentru bărbați și aveau o utilitate practică, purtate fiind de călăreții persani din secolul al X-lea, spune Elizabeth Semmelhack de la un muzeu dedicat pantofului din Toronto. Apoi, au apărut pe pantofii bărbaților din aristocrația europeană. Abia pe la mijlocul secolului al XVII-lea, tocurile dobândesc și calități „feminine” și intră în universul pașilor cu vino-ncoa’. 1843Mag vă spune mai multe. 

ANIMAȚIE // Huburile urbane ale lumii se schimbă rapid. Se estimează că, în 2100, planeta va avea mai multe mega-orașe cu peste 70 de milioane de locuitori, adică cu o populație de două ori mai mare decât avem azi în Tokyo, cea mai mare aglomerare urbană a lumii. Partea interesantă este că de multe dintre ele probabil nici nu ați auzit.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK