Special / Savantgarde

Savantgarde: Copaci care au făcut istorie, al doilea creier și părintele snowboarding-ului

De Scena9

Publicat pe 29 noiembrie 2019

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. În fiecare zi de vineri, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit. Săptămâna acesta avem copaci care au făcut istorie, al doilea creier și părintele snowboarding-ului.

AL DOILEA CREIER // HubPages: Experții medicali au descoperit că mulți dintre pacienți cărora li s-a făcut transplant de inimă, au moștenit câte ceva din memoria donatorilor. Au cunoscut astfel schimbări majore în privința personalității lor, a gusturilor, dar mai ales a memoriei lor emoționale. Cu alte cuvinte, s-ar putea ca inima chiar să aibă treabă cu ceea ce simțim. Specialiștii vorbesc chiar de un al doilea creier.

COROANE // PrzeKroj vă spune povestea a 21 de copaci care au fost martori ai istoriei. 21 de povești memorabile care vă poartă prin diferite epoci, locuri și vieți de personaje, din Cambogia în Suedia și de la Pinocchio la Montezuma.

 

R.I.P. // SkiMagazine: A murit Jake Burton, părintele snowboardingului, cel care l-a transformat într-un sport de masă, inclus la olimpiade. Jake Burton a devenit pasionat de ideea de a face surf pe zăpadă la 14 ani. Atunci a primit cadou un Snurfer, așa cum se numeau plăcile înainte ca el să reinventeze, în 1977, întregul concept. 

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Ediția de azi o puteți citi aici.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK