Știință / Savantgarde

Savantgarde: harta emoțiilor, sute de mii de LP-uri și cealaltă Rusie

De Scena 9

Publicat pe 10 ianuarie 2020

Savantgarde.ro e blogul unde sociologul și jurnalistul Marius Cosmeanu adună cele mai relevante idei și evenimente legate de știință și tehnologie, dar nu numai, pe care apoi le trimite spre căsuțele noastre poștale, într-un smart digest la care vă încurajăm să vă abonați aici. La fiecare final de săptămână, găsiți pe Scena9 trei dintre recomandări din acest digest, numai bune de citit & gândit. În cea mai nouă ediție, avem o hartă a emoțiilor, câteva sute de mii de LP-uri online și cealaltă Rusie.

HARTA EMOȚIILOR // SciTechDaily: Cercetătorii californieni au studiat reacția a peste 2500 de persoane din Statele Unite și China la diverse genuri muzicale, de la rock la jazz și de la muzică clasică la cea experimentală, și au realizat o hartă a emoțiilor stârnite de muzică.

ARHIVE // Hyperallergic: Muzeele din Paris vă dă acces gratuit la peste 100 000 de lucrări de artă postate online, iar OpenCulture scrie de o arhivă sonoră cu 100 000 de LP-uri digitalizate, tot la liber. Și nu doar muzică!

CEALALTĂ RUSIE // În timp ce Kremlinul își cosmetizează și glorifică trecutul, martorii regimului sovietic au o altă istorie de povestit și un mesaj pentru cei de azi. Generația Gulag, o serie de documentare de neratat despre epoca aplauzelor neîntrerupte.

Savantgarde este un blog și un smart digest săptămânal de știință și tehnologie, dar nu numai. Ediția din acest weekend o puteți citi aici.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK