Video / Meșteșug

VIDEO Meșteșug: Atelierul unde hainele se întâlnesc cu natura

De Black Horse Mansion

Publicat pe 20 august 2019

La fel cum fast food-ul ridică rata obezității și-a problemelor de sănătate, și fast fashion alimentează câteva probleme foarte grave, dar prea puțin luate în calcul atunci când ne cumpărăm hainele. Industria vestimentară, în care marile branduri de consum duduie, e a doua cea mai poluantă din lume, după cea petrolieră. Iar dacă punem la socoteală și dezechilibrele pe care le alimentează când vine vorba de muncă - salarii nedrept de mici și condiții de lucru nedrept de proaste -, atunci cu toții ar trebui să cugetăm mult mai serios în fața vitrinelor cu anunțuri de reduceri. 

Dincolo de influența pe care o putem avea noi, din postura de cumpărători, la înclinarea balanței într-o direcție prietenoasă deopotrivă cu natura și cu oamenii, contribuie decisiv cei care produc hainele pe care le purtăm. Andreea Tron, de formație arhitectă, e unul dintre cei care au înțeles foarte bine acest lucru. După ce a călătorit intensiv, din Suedia până-n Brazilia, a hotărât să creeze un atelier unde să creeze haine atente atât la cei care le poartă și le creează, cât și la consecințele asupra mediului. Ideile din spatele Atelier Tron sunt puternic legate de copilăria Andreei, care a crescut cu un bunic croitor și o bunică bună cunoscătoare a tehnicilor de vopsire naturală a țestăturilor.  Hainele create la Tron sunt din materiale naturale și nu urmează calendarul accelerat al fast fashion. Am fost s-o cunoaștem pe Andreea și să tragem cu ochiul la un workshop unde țesăturile s-au colorat în nuanțe de frunze, fructe, flori și scoarță de copac. Dacă vreți să învățați mai multe despre meșteșugul ăsta, stați cu ochii pe pagina Atelier Tron, unde sunt anunțate evenimentele deschise publicului. 

Video: Black Horse Mansion
20 august 2019, Publicat în Video /

Text de

  • Black Horse MansionBlack Horse Mansion

    Fetele de la BHM (Ana Banu, Alina Manea și Miruna Vasilescu) spun povești pe video, de la concept la export. Mai multe aici.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK