Arte / Benzi Desenate

N-ai cultură? Nici nu-ți trebuie

, Ilustrații de Sorina Vazelina

Publicat pe 19 iulie 2019

Anul 2019 este unul marcat de tăieri de fonduri și reduceri de personal care afectează atât instituțiile de cultură, cât și sfera artiștilor independenți. Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe această temă, în care face referie la o parte dintre aceste situații (de la reducerea cu 30% a bugetului Administrației Fondului Cultural Național, în urma căreia 71 de proiecte culturale câștigătoare au rămas fără finanțare, până la concedierile și blocările de fonduri, care au dus la proteste în Piața Victoriei).

Materialul include urmele mai multor artiști, dintre care, în ordine aleatorie: André François (aka André Farkas), Roman Cotoșman, Andrei Cădere, Ion Grigorescu, Gopo, Dan Perjovschi, Ion Jalea, Victor Brauner, Ștefan Luchian, Corneliu Baba, Geta Brătescu, Ion Bitzan, Mircea Cantor, Ioana Nemeș, Paul Neagu, Nicolae Grigorescu, Marcel Iancu și Constantin Brâncuși.
 

19 iulie 2019, Publicat în Arte /

Ilustrații de

  • Sorina VazelinaSorina Vazelina

    Ilustrator. E una jumătate designer grafic, un sfert ilustratoare și o pătrime autoare de benzi desenate.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK