Arte / Benzi Desenate
N-ai cultură? Nici nu-ți trebuie
Sorina Vazelina
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
O listă care arată cât de bogată e literatura în benzi desenate: de la titluri clasice (chiar și-un Premiu Pulitzer), la experimente nou-nouțe, de la suprarealism, la ficțiune pe teme dureroase.
Cartea ilustratoarei Sorina Vazelina despre ce lumea bătrânilor a fost premiată de curând la concursul „Cele mai frumoase cărți.”
Organizația Carusel are grijă de cei mai vulnerabili dintre noi: oameni fără adăpost, consumatori de droguri, lucrătoare sexuale. Cum arată munca lor de zi și noapte?
La 30 de ani de la publicare, romanul grafic „Watchmen”, recent apărut la noi, e o capodoperă. Citiți-l și dacă știți tot despre benzi desenate, și dacă nu știți nimic.
În anii cumpliți ai celui de-al Doilea Război Mondial, o fetiță evreică se ascunde împreună cu familia ei în anexa unei clădiri din Amsterdam.
Cartea prin care Alan Moore și Dave Gibbons au revoluționat banda desenată și lumea supereroilor apare pentru prima oară în română, la Editura ART.
Sorina Vazelina a făcut un tur de forţă la patru târguri de carte din Leipzig şi apoi l-a ilustrat pentru noi.
O bandă desenată în care poveștile trecătorilor scot la lumină tot felul de straturi pierdute ale Bucureștiului.
O bandă desenată care-ți stârnește curiozitatea față de oamenii pe lângă care treci zilnic fără să-i observi.
Cel mai activ autor de benzi desenate în România este un domn de 88 de ani pe nume Puiu Manu.
O scriitoare ne provoacă să tragem cu ochiul la viața ei de familie disfuncțională, în benzi desenate.
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.