Carte / Benzi Desenate
Goodbye Ceaușescu
Scena 9
Un fragment dintr-un road trip documentar prin România post comunistă.
Un fragment dintr-un road trip documentar prin România post comunistă.
Un roman grafic care îți arată câte forme poate lua cuvântul scris.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
O listă care arată cât de bogată e literatura în benzi desenate: de la titluri clasice (chiar și-un Premiu Pulitzer), la experimente nou-nouțe, de la suprarealism, la ficțiune pe teme dureroase.
Cartea ilustratoarei Sorina Vazelina despre ce lumea bătrânilor a fost premiată de curând la concursul „Cele mai frumoase cărți.”
Organizația Carusel are grijă de cei mai vulnerabili dintre noi: oameni fără adăpost, consumatori de droguri, lucrătoare sexuale. Cum arată munca lor de zi și noapte?
La 30 de ani de la publicare, romanul grafic „Watchmen”, recent apărut la noi, e o capodoperă. Citiți-l și dacă știți tot despre benzi desenate, și dacă nu știți nimic.
În anii cumpliți ai celui de-al Doilea Război Mondial, o fetiță evreică se ascunde împreună cu familia ei în anexa unei clădiri din Amsterdam.
Cartea prin care Alan Moore și Dave Gibbons au revoluționat banda desenată și lumea supereroilor apare pentru prima oară în română, la Editura ART.
Sorina Vazelina a făcut un tur de forţă la patru târguri de carte din Leipzig şi apoi l-a ilustrat pentru noi.
O bandă desenată în care poveștile trecătorilor scot la lumină tot felul de straturi pierdute ale Bucureștiului.
O bandă desenată care-ți stârnește curiozitatea față de oamenii pe lângă care treci zilnic fără să-i observi.
Cel mai activ autor de benzi desenate în România este un domn de 88 de ani pe nume Puiu Manu.
O scriitoare ne provoacă să tragem cu ochiul la viața ei de familie disfuncțională, în benzi desenate.
O incursiune în lumea Teach for Romania, ONG-ul care de opt ani pregătește profesori pentru comunitățile vulnerabile din România.
O călătorie înapoi spre curtea școlii în care ghizi sunt scriitorul și arhitectul Mihai Duțescu și fotografii Ioana Moldovan, Remus Țiplea, Hajdu Tamás, Andrei Becheru și Ciprian Hord.
În mijlocul pandemiei, 347 de școli și grădinițe cu „grupuri sanitare neconforme” și fără bani d erenovări. Am condus 1200 de kilometri, să vedem cum îi primesc pe copii cele mai sărace școli din sate și comune.
Cine pe cine abandonează de fapt atunci când vorbim despre abandonul școlar? O cercetare într-o comună din Bistrița-Năsăud.
Ce pierdem odată cu orele de educație artistică din școală, care devin opționale? La urma urmei, desenul, așa cum e numită în mod eronat educația plastică sau vizuală, e la fel de prezent precum aplicațiile matematice.
O elevă de 12 ani din București s-a tăiat pe mâini din cauza colegilor ei. Deși trebuiau să intervină, profesorii n-au știut ce să facă. Bullying-ul este, în continuare, un fenomen necunoscut pentru multe școli din România.