Arte / Benzi Desenate
N-ai cultură? Nici nu-ți trebuie
Sorina Vazelina
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.
Descoperă câteva dintre benzile desenate realizate de un grup de copii din București în cadrul proiectului „Spune-mi o poveste”.
O listă care arată cât de bogată e literatura în benzi desenate: de la titluri clasice (chiar și-un Premiu Pulitzer), la experimente nou-nouțe, de la suprarealism, la ficțiune pe teme dureroase.
Cartea ilustratoarei Sorina Vazelina despre ce lumea bătrânilor a fost premiată de curând la concursul „Cele mai frumoase cărți.”
Organizația Carusel are grijă de cei mai vulnerabili dintre noi: oameni fără adăpost, consumatori de droguri, lucrătoare sexuale. Cum arată munca lor de zi și noapte?
La 30 de ani de la publicare, romanul grafic „Watchmen”, recent apărut la noi, e o capodoperă. Citiți-l și dacă știți tot despre benzi desenate, și dacă nu știți nimic.
În anii cumpliți ai celui de-al Doilea Război Mondial, o fetiță evreică se ascunde împreună cu familia ei în anexa unei clădiri din Amsterdam.
Cartea prin care Alan Moore și Dave Gibbons au revoluționat banda desenată și lumea supereroilor apare pentru prima oară în română, la Editura ART.
Sorina Vazelina a făcut un tur de forţă la patru târguri de carte din Leipzig şi apoi l-a ilustrat pentru noi.
O bandă desenată în care poveștile trecătorilor scot la lumină tot felul de straturi pierdute ale Bucureștiului.
O bandă desenată care-ți stârnește curiozitatea față de oamenii pe lângă care treci zilnic fără să-i observi.
Cel mai activ autor de benzi desenate în România este un domn de 88 de ani pe nume Puiu Manu.
O scriitoare ne provoacă să tragem cu ochiul la viața ei de familie disfuncțională, în benzi desenate.
Femeile care apelează la două clinici ginecologice din Moldova sunt speriate cu informații false despre avort, în încercarea de a le convinge să păstreze cu orice preț sarcinile nedorite.
La Salonul de Proiecte, peste 400 de imagini încearcă să răspundă la întrebări despre cum apar femeile și bărbații în fotografii din România secolelor XIX-XX.
Două treimi dintre cei care au rămas șomeri în România de la începutul pandemiei sunt femei. Am vrut să aflăm de ce arată astfel cifrele și cum s-au descurcat câteva dintre persoanele incluse în aceste statistici.
Activista pentru drepturile femeilor care redactat plângerea penală împotriva vloggerului „Colo”, care instiga la violență împotriva femeilor, povestește despre valurile de ură pe care le-a primit de la urmăritori ai acestuia.
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Chiar dacă azi dreptul femeilor de-a vota ni se pare un dat, în interbelic s-au dat lupte grele pentru obținerea lui. La 80 de ani distanță, am răsfoit publicații ale vremii ca să aflăm mai multe despre asta.