V.I.P. / Scriitor
Scurt dialog transoceanic cu Alberto Manguel, ucenicul lui Borges
Luiza Vasiliu, Sorina Vazelina
„Un Casanova al lecturii”, i-a spus Steiner. Cel mai învăluitor, înțelept, poetic, cald scriitor al lecturii, i-aș zice eu.
Ilustrator. E una jumătate designer grafic, un sfert ilustratoare și o pătrime autoare de benzi desenate.
„Un Casanova al lecturii”, i-a spus Steiner. Cel mai învăluitor, înțelept, poetic, cald scriitor al lecturii, i-aș zice eu.
În curând, vor fi premiate la a doua ediție a Premiilor „Sofia Nădejde” cele mai bune cărți publicate în ultimul an de scriitoare din România.
După ce la începutul anului arătam că „Medalia Nobel pentru filologie” acordată lui Eugen Simion e un fals, academicianul spune că va merge toamna aceasta la ceremonia de premiere.
Ilustratoarea Sorina Vazelina a creat o serie de benzi desenate pe tema reducerilor de fonduri din cultură.
O bandă desenată despre o artistă intensă, dar puțin cunoscută, a cărei expoziție o puteți vedea la MNAC.
Săptămâna asta avem proză din Rusia, discuții despre masculinitate, personaje care coboară de pe ecran, teatru despre apropiere și niște pian de piept, să anime atmosfera.
Un istoric român a scris o carte despre cum se duelau elitele intelectuale românești.
De Ziua Internațională a Cărții, am întrebat câțiva oameni unul și-una cum arată biblioteca lor, ce-au pus în ea, care-i cartea cu care se mândresc cel mai mult.
În aprilie se împlinesc 455 de ani de la nașterea lui William Shakespeare. Am profitat de prilej pentru a trece în revistă prezența scriitorului în librăriile românești, dar și în teoriile conspiraționiste contemporane.
Ce facem online după despărțiri? De ce dăm block și unfollow? Am stat de vorbă cu zece oameni, ca să aflu despre negocierile lor post-relație, pe net.
Jurnal de bunătăți vizuale de la cel mai important festival de ilustrație și design din România (și nu numai ;).
Jurnal de bunătăți vizuale de la cel mai important festival de ilustrație și design din România (și nu numai ;).
Scriitoarea Elena Vlădăreanu a invitat șapte scriitoare, artiste și regizoare să vorbească despre modelele feminine din viețile lor.
Rețelele sociale încep să interzică discursuri anti-vacciniste și extremiste, dar odată cu dorința de a preveni răul, sacrifică și părți importante din dreptul legitim la libera exprimare.
Gata, s-a produs în sfârșit Marea Dezghețare. Săptămâna asta avem proiecții-eveniment, pledoarii pentru lectură, un manifest feminist, o expoziție cu arbori bătrâni și muuulte altele.
Radu Vancu, Dan Sociu și Cristian Fulaș vorbesc despre relația dintre abstinență și creativitate.
Am vrut să ilustrăm 9 poziții din Kama Sutra cu pasaje din literatura română, dar ar fi ieșit prea porno.
Ce s-a întâmplat în prima săptămână după ce „Nobelul” care a păcălit Academia Română s-a dovedit fals. Și ce are de spus francezul din spatele ficțiunii.
Un francez pasionat de vampiri a inventat o universitate și o medalie de aur cu care a înșelat instituții, publicații și intelectuali importanți.
Este iubirea o emoție pe care nu o putem controla? Poate iubirea să fie folosită pentru a disciplina pe cineva? Și multe alte întrebări la care cercetătorii caută să răspundă.
Sensul vieţii în societatea contemporană se poate, atunci, şi el exprima foarte simplu: să muncim ca roboţii şi să consumăm ca sparţii.
O colecție de graffiti strânsă de Irina Nicolau imediat după zilele Revoluției.
I-am scris o scrisoare Sofiei Nădejde, femeia care l-a certat pe Maiorescu pentru că susținea inferioritatea femeilor față de bărbați.
Cartea ilustratoarei Sorina Vazelina despre ce lumea bătrânilor a fost premiată de curând la concursul „Cele mai frumoase cărți.”
O mie de tineri din București au ieșit pe străzi să ne avertizeze că trebuie să luăm măsuri pentru planeta noastră bolnavă.
Am vorbit cu 11 români răspândiți prin toate colțurile lumii, în căutare unei vieți mai bune - din Norvegia până în Canada și Dubai - care au ales să vină la protestul diasporei de pe 10 august,
Pe 9 iunie, am fost la un protest al extremei drepte și un marș pentru drepturile LGBT, la un miting politic împotriva „statului paralel” și la o piesă de teatru cu proțap pe bani publici.
Am întrebat oameni din opt țări ce efecte au avut protestele recente în societățile din care fac parte.
Cum se văd protestele care au scos sute de mii de oameni în stradă, în ilustrații & gif-uri semnate de 10 artiști.