Recomandări

Ce facem săptămâna asta? 15-21 noiembrie

De Scena9

Publicat pe 15 noiembrie 2021

Hai că ai de unde alege și săptămâna asta: mergi la centrul Replika, Sala Auditorium a Muzeului Național de României sau Cinemateca Eforie ori stai acasă și învață despre adolescenți și ascultă o cântare transmisă de la reședința Ambasadorului Germaniei la București. 

Brecht Multimedia. Spectacol lectură și discuție, Centrul Replika, București, luni, 15 noiembrie, ora 19:00

Un proiect multidisciplinar care își propune redescoperirea și reanalizarea operei lui Bertolt Brecht, dramaturg, poet, regizor și teoretician, una dintre cele mai importante figuri teatrale ale secolului trecut. Proiectul (o colaborare între Editura Tact și Asociația O2G) are mai multe componente: lansarea unui website, traduceri, realizarea unor seminarii și a unui spectacol de teatru audio ș.a. La evenimentul de lansare vor fi citite fragmente din cele trei piese traduse și se va discuta despre opera lui Brecht. (Ionuț)

BIEFF.11 | Golden Shorts: Best Films in Major Festivals, București, Muzeul Național de Artă al României (Sala Auditorium), duminică, 21 noiembrie, de la ora 19

Festivalul de film experimental, ajuns la ediția a 11-a, aduce la final de săptămână pe ecranul de la MNAR cele mai premiate filme scurte din 2020. Sunt cinci scurtmetraje din toată lumea: Japonia, Chile, SUA ș.a., însă cel pe care n-ar trebui să-l ratați este Nanu Tudor (​​r. Olga Lucovnicova), câștigător al Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la ediția de anul ăsta a festivalului de film de la Berlin. E un film deopotrivă poetic și crud, în care regizoarea se întoarce în casa copilăriei, în încercarea de a-și confrunta unchiul abuzator. Biletele pentru eveniment se găsesc aici. (Ioana)

Retro JLG: Vivre sa vie, Cinemateca Eforie, București, miercuri, 17 noiembrie, de la ora 18:30

Până la sfârșitul lunii ianuarie, la Cinemateca Eforie din București poți să vezi toate filmele păstrate în Arhiva Națională de Filme ale regizorului Jean-Luc Godard, pionier al Noului Val Francez din anii ‘60 și probabil cel mai important cineast al Franței din ultimele decenii. Vivre sa vie (1962) e un film structurat în 12 povestiri despre viața unei femei pariziene care ajunge lucrătoare sexuală și va fi urmat de o discuție cu membri UNATC, unul dintre organizatorii evenimentului, alături de Cinemateca Română.  (Delia)

Concert ZMEI3: The Ambassador Session (live streaming), miercuri, 17 noiembrie, de la ora 17:30

Despre trupa românească din Berlin, Der Tagesspiegel scria că înseamnă virtuozitate, căldură și euforie la un loc. Trupa împlinește 10 ani și se întoarce la București pentru o sesiune transmisă live de la reședința Ambasadorului Germaniei, pe pagina de Facebook a Ambasadei și cea a trupei. (Vlad)

Luna.doc8 Show Me Emotion: festival de film pe tema educației și sănătății emoționale a adolescenților (online), până pe 28 noiembrie

Dacă ești profesor și vrei să-ți înțelegi mai bine elevii și, în general, adolescenții din țara asta, fă-ți un cont și uită-te gratuit la seria de filme documentare și de animație pe care asociația Bloc Zero ți-a pregătit-o. O să ai acces la grijile, trăirile și nesiguranțele care alcătuiesc viețile la început de drum ale celor mai mici dintre noi. Fă-o pentru ei, în primul rând, pentru că au nevoie de înțelegere și ascultare. Adolescenții ți-au mai pregătit și un podcast. (Venera)

FOTO main: „Ascultă" (r.: Astrid Bussink Olanda, 2017), film din cadrul Luna.doc8

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK