Foto / Papa

FOTO: Noi și Papa

De Ioana Cîrlig, Fotografii de Ioana Cîrlig, Marin Raica

Publicat pe 1 iunie 2019

    Papa Francisc a ajuns ieri în București pentru prima parte a vizitei de trei zile din România. New York Times scrie că Suveranul Pontif a venit la câteva zile după alegerile europarlamentare pentru a trage un semnal de alarmă în legătură cu pericolul populismului în ascensiune în Europa și pentru a consolida relațiile dintre cele două Biserici. Duminică Papa Francisc se va întâlni la Blaj cu reprezentanți ai comunității romilor, din dorința de a sprijini simbolic o minoritate aflată în dificultate peste tot în Europa.

    Bucureștiul a fost plin de polițiști și jandarmi, de voluntari și de oameni care așteptau să-l vadă. Aproximativ 150.000 pelerini au participat la evenimentele de ieri. Era frumos centrul Bucureștiului fără mașini. Noi l-am văzut pe Papă pe Calea Victoriei, apoi la Catedrala Neamului.

    La 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea, care a oferit un ajutor financiar pentru construirea Catedralei Mânturii Neamului, Papa Francisc a spus Tatăl nostru în latină în Catedrala Națională și a vorbit despre înfrățire, caritate, despre pericolele unei lumi divizate de logica banului : „(…) Așteptăm să vie împărăția ta: o cerem și o dorim, pentru că observăm că mersul lumii nu o încuviințează. Dinamica lumii e dictată de logica banului, a intereselor, a puterii. Cufundați în consumerismul din ce în ce mai dezlănțuit care ne farmecă prin strălucirea sa scânteietoare, dar evanescentă, ajută-ne, Tată, să credem în ceea ce ne rugăm: să renunțăm la garanțiile comode ale puterii, la ispitirile înșelătoare ale lumescului, la aroganța goală a impresiei de autosuficiență, la ipocrizia preocupării pentru aparențe. Astfel, nu vom pierde din vedere Împărăția la care Tu ne chemi.(…)”

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK