Lumea noastră / Tehnologie

Noile telefoane Nokia te ajută să dai o mână de ajutor planetei

De Scena 9 / Conținut sponsorizat

Publicat pe 2 februarie 2022

Într-o lume modernă și efervescentă, ce ai prefera să porți în buzunar: un telefon pe care trebuie să îl schimbi an de an sau un smartphone care e ca nou și după 3 ani de folosire? Adoptarea unui stil de viață sustenabil și responsabil este esențială în viețile noastre, însă un obstacol comun este faptul că obiectele cu care ne înconjurăm de-a lungul vieții au devenit niște produse făcute parcă în așa fel încât să ne lase „la greu”. Iar cu cât aceste obiecte sunt mai indispensabile în rutina noastră, cum ar fi telefonul mobil, cu atât devine mai problematică situația. Noile modele de telefoane de la Nokia sunt însă aici ca să schimbe situația: ne oferă mai multă durabilitate atât nouă, cât și planetei care ne dă suflul vital. 

Compania care deține licența Nokia pentru telefoane, HMD Global, a dezvoltat noile smartphone-uri într-un context responsabil și prietenos cu mediul. Fiecare terminal Nokia nou-lansat în România, și anume Nokia XR20, Nokia X20, Nokia X10, Nokia G50, Nokia G20 și Nokia G10, vin cu o răsplată socială și morală: când cumperi unul, plantezi între doi și cinci pui de copac. Aceștia vor crește în județele Alba, Bacău, Cluj, Sibiu și Timiș.

E o ofertă pe care plămânii noștri cu siguranță o vor aprecia. Plus că poate fi un sentiment tare fain să știi că lista ta de cumpărături face bine planetei și pune un pansament peste rana colectivă a defrișărilor. Ca să faci această faptă bună trebuie să te înscrii aici după ce-ți iei noul telefon. De asemenea, husa care se potrivește noilor modele Nokia X20 și Nokia X10 e compostabilă și nu va contribui la poluare după ce vei renunța la ea. 

Și mai sunt niște atribute care fac ca noile telefoane să fie prietenoase cu mediul: rezistența și adaptabilitatea acestora. Modelele Nokia au peste o mie de actualizări ale software-ului implementate în ultimii 4 ani, care au grijă ca viața ta dintre pixeli să se desfășoare cu ușurință și în maximă siguranță. 

Componenta fizică, hardware a telefonului e și ea îmbunătățită și contribuie la reducerea deșeurilor electronice: încărcătoarele și căștile pot fi cumpărate separat, iar banii vor fi donați către asociația CLEAR RIVERS, care luptă să purifice apele internaționale de prezența plasticului. 

Telefonul este gândit să-ți fie alături în orice context din viață, chiar și atunci când apar pericole și riscuri. Asta ți-o pot garanta chiar fotbalistul Roberto Carlos și campioana mondială feminină la freestyle Lisa Zimouche, care au dat cu el de pământ, l-au aruncat în apă cu gheață sau l-au lovit, pur și simplu, cu mingea. Poți să vezi cu ochii tăi tratamentul violent la care a fost supus noul Nokia aici.   

Știm deja că tehnologia e o super-putere a secolului 21. Așa că mai ales acum, când viitorul anunță orașe scufundate și încă și mai multă poluare, ne ajută să știm că o putem folosi ca instrument pentru bunăstarea noastră de mâine. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK