Rezidența9 / Expoziție

Artists Rooms. Trei zile de vernisaj la Rezidența BRD Scena9

De Scena 9

Publicat pe 25 iunie 2020

Rezidența BRD Scena9 (I.L.Caragiale, nr. 32) redeschide spațiul expozițional miercuri, 8 iulie, ora 18.00, cu expoziția ARTISTS ROOMS, dedicată artiștilor independenți. În premieră, publicul va lua parte la un vernisaj care va dura trei seri la rând, până pe 10 iulie, asftel încât toți iubitorii de artă contemporană să poată participa la eveniment în conformitate cu noile norme igienico-sanitare impuse de autorități. În zilele de 8, 9, 10 iulie, publicul este așteptat la 9 ore de vernisaj de artă independentă, în intervalul 18.00 – 21.00.

Expoziția face parte dintr-un program amplu de sprijin al artiștilor ce nu au putut să își desfășoare activitatea în aceste luni, inițiat de Fundația9. În cadrul acestuia, 37 de proiecte din diverse domenii artistice au primit finanțare spre a putea fi produse online, iar acum 8 dintre acestea sunt invitate offline, pentru a fi văzute de public timp de o lună în spațiul din  I.L.Caragiale 32.

Artiști vizuali, antropologi, actori, muzicieni și-au exprimat artistic trăirile acestei perioade și au creat lucrări multimedia ori proiecte documentare care chestionează trecutul, prezentul sau viitorul. Fie că au ales să documenteze perioada izolării sau au explorat noi teritorii, cum ar fi redescoperirea unei arhive de fotografii de familie din România anilor 1950-1989, proiectele selectate în programul Artists Rooms au reușit să transforme online-ul, iar acum și offline-ul, într-o adevărată scenă creativă.

Proiectele pe care publicul le va putea vedea offline până pe 3 august sunt Contaminare (Floriama Cândea), Fragmentele zilei (Levente Kozma), Robinson. Alte jurnale (Serbastian Moldovan), Help Message to the Universe (Vilmos Koter), Post-adevăr-uri (Liliana Basarab, Mihaela Varzari, Alina Șerban, Robert Bălan, Dragoș Alexandrescu, Vlad Basalici, Livia Ștefan, Carmen Lopăzan), Pneuma (Laurențiu Coțac, Diana Miron, Raya Al Souliman, Horațiu Șovăială), Unlovable Prospects. *Saba’s look on the Future (Silvia Amancei, Bogdan Armanu), Mingea roșie cu buline albe (Andrei Nacu, Mădălina Muscă).

Expoziția Artists Rooms se va desfășura respectând toate normele igienico-sanitare. Astfel, pentru a vizita expoziția, vă invităm să vă programați în avans pe contul Appointly al Rezidenței BRD Scena9, pentru a putea avea un flux de vizitatori în conformitate cu numărul maxim impus de autorități. Programul de vizitare al expoziției până pe 3 august va fi de marți până vineri, între 16.00 și 20.00, și în weekend, între 13.00 și 20.00.

Despre Artists Rooms

La începutul lunii aprilie, Fundația9, împreună cu partenerul său fondator, BRD Groupe Societe Generale, a creat ARTISTS ROOMS, un program de sprijin pentru artiștii independenți din România afectați de izolarea impusă de CoVID19. Pe parcursul celor două săptămâni de înscrieri, peste 500 de aplicații au fost trimise de creatori din țară și din străinătate, o adevărată (re)descoperire a creativității și maturității sectorului cultural independent. Dintre acestea, au fost declarate câștigătoare 37 de proiecte câștigătoare ce pot fi văzute, citite și auzite pe platforma www.fundatia9.ro/artists-rooms.

Artists Rooms este un proiect cultural inițiat de Fundația9 cu sprijinul partenerului fondator, BRD Groupe Societe Generale, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și desfășurat în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural ExpoArte și Anagrama.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK