FRONT. Expoziție de fotografie de război / Război în Ucraina

VIDEO Larisa Kalik: „Când o să înțeleagă, în sfârșit, oamenii că cel mai groaznic e să ne omorâm unii pe alții?”

Publicat pe 11 martie 2024

Larisa Kalik este o fotojurnalistă independentă, născută în Transnistria în 1998. La 21 de ani a scris o carte despre viața tinerilor în armata transnistreană și problemele sociale din regiunea separatistă, pentru care a fost acuzată de extremism de autoritățile de la Tiraspol. Nu se mai poate întoarce acasă să-și vadă familia. S-a mutat la Kyiv în 2020. La începutul invaziei ruse în Ucraina, a început să fotografieze tot ce vedea, ca să nu piară. Drumurile au purtat-o apoi către linia frontului, unde a documentat viața de zi cu zi în război.

O parte dintre reportajele ei sunt publicate pe Scena9, iar o parte din fotografiile ei sunt prezente în cadrul expoziției FRONT, alături de imagini ale fotojurnalistului român Vadim Ghirda. 

La deschiderea FRONT, am stat de vorbă cu Larisa Kalik și Vadim Ghirda despre fotografia de război, despre etica ei și costurile emoționale ale acestei munci. Aceasta este o variantă editată a dialogului cu Larisa Kalik, moderat de jurnalista Ioana Pelehatăi și tradus din ucraineană de Olena Ilienko, resfășurat la Rezidența9, pe 24 februarie 2024.

Expoziția FRONT rămâne deschisă la Rezidența9 (Str. I.L. Caragiale 32, București) până pe 24 martie 2024.

Video: CueTape

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK