Video / Regizor

VIDEO De ce ne e dor de Lucian Pintilie?

De Black Horse Mansion

Publicat pe 24 octombrie 2018

Anul ăsta, pe 16 mai, l-am pierdut pe Lucian Pintilie, regizor de film și teatru, controversat pentru regimul comunist, dar adulat de public, critici și industrie deopotrivă. Pentru a-l omagia și a reaminti publicului de ce îl iubim pe Pintilie, Les Films de Cannes à Bucarest a proiectat integrala de filme realizate de regizor, în prezența multor actori și colaboratori de-ai săi.

Scena9 a stat de vorbă cu apropiați de-ai lui Pintilie, care au depănat câte o amintire de pe la filmări sau altminteri. Mai jos, îi puteți vedea pe Victor Rebengiuc, Tora Vasilescu, Mariana Mihuț, Marie-France Ionesco și Dan Nuțu vorbind despre regretatul regizor.

Festivalul mai durează până duminică, 28 octombrie și puteți să mergeți la filme din integrala Pintilie după cum urmează:

  • miercuri, 24 octombrie, Reconstituirea (1996)
  • joi, 25 octombrie, Prea târziu (1994)
  • vineri, 26 octombrie, O vară de neuitat (2003)
  • sâmbătă, 27 octombrie, Niki Ardelean, colonel în rezervă (2001)
  • duminică, 28 octombrie, După-amiaza unui torționar și Tertium non datur (2006)

O parte dintre actorii și membrii echipelor de filmare vor fi prezenți la fiecare dintre proiecții și vor intra în dialog cu publicul.

Fundația9 este partener al integralei omagiale Lucian Pintilie organizată de către Les Films de Cannes à Bucarest și Festivalul Național de Teatru, în colaborare cu Filmex România și Centrul Național al Cinematografiei.

24 octombrie 2018, Publicat în Video /

Text de

  • Black Horse MansionBlack Horse Mansion

    Fetele de la BHM (Ana Banu, Alina Manea și Miruna Vasilescu) spun povești pe video, de la concept la export. Mai multe aici.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK