Personaje / Ca Noi

Fodor Bela. Episodul 1 din „Ca noi”, o serie de portrete-reflecție despre viață & moarte

De Scena 9

Publicat pe 12 decembrie 2022

Născut în satul Șapartoc, din județul Mureș, domnul Fodor Bela nu își uită trecutul: crescut la casa de copii, viața lui e o poveste despre perseverență și adaptare, indiferent de istorie. Întâlnit întâmplător de regizorul Mihai Dragolea pe ulițele din acest sat de lângă Sighișoara, domnul Bela rememorează momentele care l-au definit: anii complicați ai copilăriei, primul loc de muncă sau căsătoria. Pensionar, el locuiește astăzi în Șapartoc și încearcă să își ajute comunitatea, atât cât a mai rămas. Cu răbdare și pași mărunți.

Ca Noi” este o serie de scurte documentare-portret regizate de Mihai Gavril Dragolea despre ce le e drag unor oameni cărora viața nu le-a dat multe, dar care au reușit. Gândite ca o reflecție asupra vieții și a morții,  cele cinci portrete sunt publicate online, pe Scena9.ro

„Vorbeam cu regizorul Tudor Giurgiu despre seria numită The Interview Project filmată în SUA la inițiativa lui David Lynch. Ni s-a părut interesant cum ar arăta România văzută din perspectiva poveștilor unor personaje marginale, trăind în diferite medii sociale, din provincie și din capitală. Cel mai important mi s-a părut să ajung să am o discuție prin care să aflu răspunsuri la întrebările „de ce sunteți cel mai mândru/ă?” și „cum ați dori să fiți ținut/ă minte?”

Imagine, regie și montaj: Mihai Gavril Dragolea
Compoziție Muzicală: Cosmin Postolache

Urmăriți mai multe episoade ale seriei aici

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK