Personaje

Exploratori / Artiști

„Lăsaţi descreieraţii să fie pictori, nu oameni politici”. În jurul „Expoziţiei Dan Popescu”

Cristian Iftode, Andrei Becheru

„Expoziţia Dan Popescu”, găzduită la palatul Lahovary din București, aduce laolaltă mai mult de 500 de lucrări de la peste 40 de artiști români, cu promisiunea de a împărtăşi cu noi toţi istoria artei adunată în cei 21 de ani de existență a galeriei independente H’art. Un tur subiectiv prin expoziție, prin munca și mintea lui Dan Popescu.

Exploratori / Război

Vadim Ghirda: „Când pun aparatul la ochi, scap de frică”

Ioana Cîrlig

Am vorbit cu fotojurnalistul Vadim Ghirda despre bine și rău, deziluzie și speranță, frumusețe și frică. Despre jurnalism și relația din ce în ce mai complicată cu adevărul, despre eroii neștiuți care fac posibilă munca corespondenților de război. Despre bagajul de suferințe pe care l-a adunat în cei 34 de ani, de când merge în inima conflictelor din toată lumea.

V.I.P. / Poezie

Selfie-uri cu Eminescu

Dan Sociu, Fernando Diaconu

La Botoșani au fost ridicate două noi statui ale lui Mihai Eminescu, iar prin oraș au fost presărate versuri din "Luceafărul". L-am invitat pe scriitorul Dan Sociu să facă o plimbare prin oraș și să ne spună cum se mai simte poetul național în spațiul public, la început de 2024.

Exploratori / Echipa S9

Paradă de red flags

Ioan Stoleru

Mi-e greu să justific de ce m-am agățat cu încăpățânare de scris, domeniul ăsta care m-a obligat mereu să am câte trei - patru joburi în paralel ca să supraviețuiesc și care m-a făcut să-mi văd burnout-ul ca pe ceva obișnuit și banal.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK