Mihail Gavril Dragolea

Mihail Gavril Dragolea

Atunci când întâlnesc un om sau ajung într-un loc care mă prinde, când văd sau aud o poveste care mă face să-mi doresc să fiu în ea, mă arunc și fac un film. De 10 ani fac asta, cu speranța că poveștile pe care le filmez să îi inspire și pe alții. Lucrând la toate proiectele astea, cunoscând diferite realități și lumi care m-au inspirat, am decis să îmi plantez o pădure și să mă angajez la un adăpost de câini ca îngrijitor.

Video / Parklife

VIDEO Cartierul nu se lasă

Mihail Gavril Dragolea

Un scurtmetraj documentar despre luptele cetățenilor pentru a opri distrugerea unei părți semnificative din Parcul IOR, aflat în sectorul 3 al Bucureștiului. Miza celor care s-au adunat să apere parcul are însă bătaie mult mai lungă: codul urbanismului e supus constant presiunilor din partea dezvoltatorilor imobiliari, care vor reguli mai slabe, pentru a putea construi cu ușurință în spații verzi.

Video / Parklife

VIDEO Orășenii sălbatici

Mihail Gavril Dragolea

O plimbare prin parcuri bucureștene alături de Cristian Mihai, birdwatcher și fotograf de natură. Cristian a realizat o splendidă arhivă a vieții sălbatice care coabitează cu bucureștenii. A început în era comunistă, trecând prin interminabila tranziție neo-liberală și își continuă documentarea și astăzi.

Video / Și animalele?

VIDEO Drumuri bune s-avem!

Mihail Gavril Dragolea

În episodul nou din seria „Și animalele?”, îl cunoaștem pe Radu Moț, unul dintre experții care au reușit să oprească excavarea unui deal care asigură legătura naturală dintre lanțurile munților Apuseni cu cei Meridionali și care urma să fie ras pentru a face loc unei autostrăzi. Drumul construit azi este un exemplu model de a concepe infrastructura necesară oamenilor, ținând cont și de nevoile animalelor.

Video / Și animalele?

VIDEO Visul Luanei devine realitate

Mihail Gavril Dragolea

Animale sălbatice lovite de mașini, intoxicate cu alicele de plumb din puștile vânătorilor, dislocate din mediul lor de proiecte imobiliare intruzive, maltratate, hăituite de câini abandonați sau atacate de pisicile celor mutați prin habitate care ar trebui ocrotite, toate ajung la echipa de medici veterinari de la „Visul Luanei”. Mihai Dragolea a documentat timp de jumătate de an munca lor.

Video / Și animalele?

Totul a început cu un câine pe nume Bodriș

Mihail Gavril Dragolea

Timp de aproape un an am lucrat la o serie video-documentară despre relațiile noastre cu animalele. M-a interesat să aflu cât loc ocupă animalele în viața noastră, ce roluri le-am alocat, care e impactul civilizației sapiens asupra lor și cum putem reclădi legăturile bazate pe respect dintre noi și restul animalelor non-umane.


Tema de gândire

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK