Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 8-14 august

De Scena 9

Publicat pe 8 august 2016

Deși totul pare cuprins de letargie prin orașe, în cotloane umbrite încă se mai întâmplă chestii. De la teatru (da-da, chiar și în afara stagiunii), la proiecții de film, expoziții, și până la concerte - ba chiar printre cele mai zdravene din an.

Dacă aveți chef să vă petreceți toată săptămâna evadați pe undeva, nu tocmai în concediu, dar nici la muncă, încercați o Alexandrie, o Deltă sau o Roșie Montană.

Ideo Ideis  - Alexandria, 8 - 14 august

La numai ~90 km de bucurești, se întâmplă festivalul de teatru tânăr, ajuns deja la a 11-a ediție, și pus pe treabă cu nouă trupe de adolescenți, nouă traineri, și încă niște invitați mișto. Se va vedea mult teatru, se va proiecta și film, se va și dansa. Cu recomandarea să vă luați și ziua de 15 liberă.

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul - Sf. Gheorghe, Delta Dunării, 8-14 august

Ceva mai departe, în Deltă, la Sf. Gheorghe, începe Festivalul Internațional de Film Independent  Anonimul. De neratat dacă sunteți fanii regizorului coreean Park Chan-wook (îl cunoașteți cel puțin din Oldboy), pentru că e invitatul special al acestei ediții.

Săptămâna Patrimoniului - Roșia Montană, 8-15 august

Dacă dați o fugă până în Apuseni, aveți ocazia de a afla cum se meșterește lemnul, cum e viața sătenilor și ce se întâmplă, de fapt, cu acest loc mult-disputat. Se proiectează și filme, se vizitează și satul Corna. Însă: dacă ce căutați, de fapt, e doar o modalitatea de a încheia ziua pe relaxare, atunci avem meniu și pentru voi.

Expoziție „Careful, Icarus.” - Kube Musette, 8-15 august

Luni puteți să dați o fugă pentru a prinde vernisajul expoziției „Careful, Icarus.” a artistului Patrick Topitschnig, de la 19:00. Austriacul vine cu fotografii și still-uri din video-video, pentru a vorbi despre percepția spațiului și a timpului.

Opiniile unui clovn - Teatrul LUNI de la Green Hours, 9 august, de la 20:00

Dacă lăsați expoziția pentru altă zi, puteți să mergeți la teatru. La Green Hours se joacă Opiniile unui clovn, după Heinrich Boll. Un one-man-show cu Alex Buescu.

Marți e seară de filme:

RESISTENCIA - The Fight for the Aguan Valley - 9 august, Macaz, București, de la 21:00

Proiectat în premieră în România, RESISTENCIA - The Fight for the Aguan Valley este un documentar politic despre lovitura de stat din Honduras, din 2009, și urmările ei, documentate de jurnalistul canadian Jesse Freeston timp de patru ani.

Chicago - Grădina Floreasca, București, 9august, de la 21:30

Pentru cine nu a apucat să vadă filmul, poate poposi, în ritmuri de jazz, în aer liber, la un soi de silent-disco al lumii filmului: proiecția musical-ului Chicago va răsuna (doar) în căști.

Quiz Night - Lente& Șotron, București, 9 august, de la ora 19:00

Dacă vă ardea buza, pentru că pe timpul verii se organizează mai rar, ei bine, joi it’s your day: se întâmplă la noul Lente&Șotron, de pe Dionisie Lupu, unde, dacă vii bine pregătit, poți căștiga consumație în valoare de 300 de lei.

Creează Bucureștiul vizibil ACUM -  ARCUB, București, 9 august, de la 19:00

Sorina Vazelina și Vasile Leac ne vor arăta cum arată Bucureștiul pentru ei, în cadrul proiectului București 2021 - cursa orașului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. După, concert Karpov not Kasparov.

Bucharest Shortcut Cinefest - Manasia, București, 11 august, ora 21:30

La Manasia, în aer liber, vedem 10 scurt-metraje, iar o dronă va filma toată tărășenia. Dacă vă alegeți filmele preferate, puteți chiar să giniți și ceva premii.

Classic Cartoons - Silver Church, București, 11 august, 19:30

În Silver Church-ul proaspăt renovat e maraton de desene animate, de la 19:30 până după miezul nopții - atenție, rost de nostalgii.

Weekend-ul nu prea oferă perspective de odihnă. Chiar dacă Spellground s-a anulat, muzică tot rămâne.

Summer Well - Domeniul Știrbey, 13-14 august

Avem două zile de Summer Well, cu The Chemical Brothers și Hurts în frunte, pe domeniul Știrbey. Sistem de plată cashless, prognoză meteo cu soare, și cam toate premizele pentru relaxare. Doar cu puțin doliu național.

Concert Rihanna - Piața Constituției, 14 august

Rihanna vine în România, și febra începe să se activeze încă de pe 13, când se întâmplă chiar un workshop cu dansatorii artistei, trei la număr. Iar duminică, de la 17:00, Piața Constituției se activează, pentru ceea ce mulți l-au prezentat ca fiind concertul anului. N-ar fi de mirare - pe la începutul anului era plin Facebook-ul de „evenimente” care cereau un concert Rihanna în România. Iată, se întâmplă.

Foto: Larisa Baltă

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK