Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 18-24 iulie

De Scena 9

Publicat pe 18 iulie 2016

În plină vară, 13 chestii de bifat sub soare, cu de toate: de la exerciții de civism, cros și biciclit împotriva cancerului, până la muzica lumii, magie într-o pădure din Covasna, vernisaj despre disidență la Cluj, festival gratis la București, turism în cartierul Pantelimon și dezbateri despre viitorul cultural al orașului. De neratat, cât mai multe de pe platouașul divers de mai jos:

Strategie culturală pentru București - Consultare publică - La firul ierbii, București, luni, 18 iulie, de la ora 18.00.

Filiala din sectorul 4 a Uniunii Salvați Bucureștiul invită la dezbaterea Strategiei Culturale a Municipiului București, care se află în dezbatere publică până pe data de 25 iulie 2016. La dezbatere au fost invitați toți membrii Comisiei pentru Cultură, Culte, Minorități, Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local sector 4.

Portretul lui Vaclav Havel la Cluj - Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, miercuri, 20 iulie, de la ora 18.00.

Se împlinesc 80 de ani de la nașterea disidentului ceh, ultimul președinte al Cehoslovaciei și primul al Cehiei. Cu ocazia asta, vine la Cluj o expoziție cu lucrări ale artiștilor cehi, din 1990 până în prezent.

Egalitate la Km 0 - Piața Universității, București, miercurii, 20 iulie, de la ora 19.00.

Asociațiile TRANSform și MozaiQ ies în stradă, ca să marcheze decizia judecătorilor Curții Constituționale cu privire la inițiativa Coaliției pentru Familie, de a modifica definiția familiei în Constituție. Indiferent de decizie, la Universitate se va dansa pentru drepturi egale.

Waha Festival 2016 - Batanii Mari, Covasna, de joi, 21 iulie, până luni, 25 iulie.

Psy, deep, chill, alternativ, visuals, yoga, meditație, artă pentru copii, tiroliană, pădure, frumos - la a 5-a ediție a festivalului la care se dansează cel mai mult din România.

Creative Fest - Romexpo, București, de vineri, 22 iulie, până duminică, 24 iulie.

Muzică, graffiti, biciclete, skateboarding, artă urbană 3D, freestyle, Argatu, Gojira, Patrice, Frații Grime, Dilated Peoples, Coma, CTC, Cred că sunt extraterestru și-o grămadă de distracții gratis, la prima ediție a festivalului organizat de Primăria Municipiului București.

Grădini de vară - Grădina Botanică, București, vineri, 22 iulie, de la ora 19.00.

Ansamblul Imago Mundi vrea să reînvie grădinile de vară, cu ajutorul rapsodiilor lui Enescu, reinterpretate cult-contemporan. Vinerea asta te așteaptă în unul dintre cele mai frumoase și răcoroase colțuri verzi de București.

Bucharest After9Cross - Parcul IOR, București, vineri, 22 iulie, de la ora 21.00.

Dacă, după distracție (și-o săptămână de lucru) mai ai energie să faci mișcare, Run Fest te cheamă să alergi pe-nserat în parc - numai să nu uiți să te-nscrii până marți, 19 iulie.

Bicicliștii pedalează împotriva melanomului - Ediția II - Parcul Izvor, București, sâmbătă, 23 iulie, de la ora 19.00.

Sâmbăta poți să ți-o petreci tot în parc și tot cu mișcare, de data asta la invitația asociațiilor Hai cu Bicla și Adevărații VeloPrieteni. Demersul lor e să atragă atenția asupra celei mai grave forme a cancerului de piele, de care-i bine să ne ferim cu toții sub soarele verii.

Iluzii de Ivan Vîrpaev - Godot Cafe-teatru, București, sâmbătă, 23 iulie, de la ora 19.00.

Ce e dragostea? O întrebare numai bună de weekend, de explorat cu Silvana Mihai, Cristina Juncu, Vlad Bălan şi Alexandru Voicu: patru actori tineri, două cupluri și-un text al unuia dintre cei mai dramaturgi ruși, în centrul vechi bucureștean.

What Is This Thing Called Love - Green Hours jazz-café, București, sâmbătă, 23 iulie, de la ora 19.30.

Tot in the mood for love, dar de data asta în acorduri de muzică, în casa jazzului din București - cu Ruxandra Zamfir la voce, Mihai Iordache la saxofon și Dan Mitrofan la chitară.

Smbăta Sonoră | World Listening Day 2016 - Ponton, Parcul Carol, București, sâmbătă, 23 iulie, de la ora 20.00.

Dacă jazzul e o propunere prea cuminte, poți să te duci pe malul lacului, ca să asculți sunetele orașului, ale omului, naturii și tehnologiei, așa cum le-au înregistrat Cătălin Georgescu, Mitoș Micleușanu, Anamaria Pravicencu și alții.

Concert Kazi Ploae - fabrica, București, sâmbătă, 23 iulie, de la ora 21.00.

Dacă te tentează mai mult rimele de rap decât muzica lumii, la fabrica sâmbătă vin DJ Albu, Pietonu, The Watcher, Faust, Anto și Kazi. Biletul e 20 de lei și poți să-l cumperi online.

Dupa blocurile gri - Stația de metrou Costin Georgian, București, sâmbătă, 23 iulie, și duminică, 24 iulie, între orele 17.00 și 19.00.

Un tur pietonal gratuit, organizat de Asociația Cultour, în care poți să descoperi care-i, de fapt, adevăratul cartier Pantelimon, dincolo de blocuri, mituri urbane și zone dezindustrializate din ‘89 încoace.

Fotografie via Waha Festival.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK