Recomandări / Timp Liber

Ai puțin timp? (#1)

De Scena 9

Publicat pe 30 iulie 2016

Ne-am gândit să începem o rubrică cu chestii pe care le-am descoperit de-a lungul unei săptămâni, lucruri care ne-au bucurat/surprins/emoționat/revoltat amuzat și care nu sunt neapărat de actualitate, și să le share-uim cu voi peste weekend. Azi avem două seriale, un joc, niște muzică și o lectură serioasă, menită să ne țină cu picioarele pe pământ. 

Ce am descoperit: Muzici abia scoase din cuptorul electric al Massive Attack

Cât te ține: Deocamdată 6 minute + 5:47 minute

De ce: Acum câteva zile, au lansat trei piese pe o aplicație ce face remixuri după mișcări, oră, localizarea surprinsă de camera telefonului sau bătăile inimii. La șmecheria asta, ce ar putea fi înfricoșătoare dacă n-ar fi vorba de Massive Attack, a lucrat o echipă din care a făcut parte și Robert del Naja.  

N-am iPhone, așa că am așteptat să le dea drumul pe bătrânul Youtube. Deocamdată sunt la liber două dintre ele: Come Near Me (feat. Ghostpoet) + The Spoils, și amândouă sună a vremuri bune.

Deci, de ce? Pentru că ți-e dor de sound-ul Unfinished Sympathy și Mezzanine, pentru că Bristolul încă mai are lucruri de zis.  (Vlad Odobescu)

Ce am descoperit: Making a Killing (sau Cum să faci omor)

O investigație Balkan Insight despre tonele de arme care pleacă din Europa Centrală și de Est și alimentează conflictele din Orientul Mijlociu. 

Cât te ține: Maxim jumătate de oră.

De ce? Ca să înțelegem că Siria, Irakul și criza refugiaților nu sunt doar problemele altora, ci și problemele noastre și că avem o responsabilitate în ce se întâmplă în lume, deși suntem tot aici, la Porțile Orientului, où tout est pris à la légère. (Luiza Vasiliu)

Ce am descoperit: Un joc indie de prin 2010 - Limbo

Cât te ține: aceasta e întrebarea. Depinde cât de des mori. Probabil 3-4 ore dacă scapi teafăr din majoritatea situațiilor.

De ce? Pentru că are o imagine superbă și un sound design migălos, care te bagă foarte bine în atmosferă. Și pentru că nu-ți dă nicio indicație despre ce ai de făcut, e un puzzle-platformă care nu-ți dă pace. (Larisa Baltă)

Ce am descoperit: O mini-serie în șase episoade din 2009 – Desperate Romantics

Cât te ține: Șase ore dacă te uiți la toate episoadele deodată, o oră dacă alegi doar unul din ele.

De ce? Pentru că e despre „Confreria Prerafelită”, o mișcare de avangardă de secol XIX care și-a propus să reformeze arta, pentru că te îndeamnă să pictezi și să râzi, pentru că nu te provoacă intelectual decât dacă iei treaba foarte în serios. (Ionuț Dulămiță)

Ce am descoperit: Un serial deloc nou - Silicon Valley (HBO, 2014)

Cât te ține: cca. 14 ore (3 sezoane = 28 de episoade x 28-30 minute).

De ce? Pentru că dacă nu te (mai) uiți la seriale fiindcă n-ai dat peste niciunul destul de deștept și amuzant concomitent, ăsta s-ar putea să fie ce cauți. E serialul cu geeks de care era nevoie (pro tip: Big Bang nu că nu se pune, nu face nici cât pixelii cu care-i scrisă fraza asta): tehnic fără să fie plictisitor, machist veridic și conștient de sine și cu dialog din ăla acid și rapid, că până să-ți dai seama că te-a pleznit un zinger, au mai venit vreo trei peste tine. (Ioana Pelehatăi)

Foto main: Valea odihnei, de John Everett Millais, unul dintre membrii Confreriei Prerafaelite. Flickr/Ruslan

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK