Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut - săptămâna 5 - 11 decembrie

De Scena9

Publicat pe 5 decembrie 2016

Intrăm într-o săptămână plină de suspans; echipați-vă cu ghete generoase pentru Moș Nicolae, și cu timp și înțelepciune pentru ziua de duminică. Până atunci, din sac vor ieși filme, dans, cârți, dezbateri și concerte, după cum urmează:

NY Portuguese Short Film Festival la București, cinema Elvira Popescu, pe 5 și 6 decembrie, de la 19:00

Aflat la prima ediție în București, festilvalul de film portughez de la New York aduce, pe 5 decembrie, 10 scurt-metraje ale unor tineri regizori realizate între 2012 și 2016, iar pe 6 decembrie avem ocazia să aflăm mai multe despre emigranții portughezi din SoHo, ajunși acolo după al doilea Război Mondial, în documentarul Portughezi din Soho, în regia Anei Miranda. Intrarea liberă.

Proiecție Toni Erdmann, Cinema Muzeul Țăranului, București, 6 decembrie, de la 19:30

Dacă încă n-ați apucat să vedeți filmul european al anului, aveți ocazia să-l băgați în ghete fix de Moș Nicolae, marți, la Cinema Muzeul Țăranului. Biletele se pot cumpără online sau direct de la intrare. Să ne spuneți dacă sunteți de acord cu criticii.

Cercul | Radu Jude, librăria Cărturești Verona, București, 7 decembrie, de la 19:00

Cu un film care tot face valuri, Inimi Cicatrizate, și cu un spectacol prezentat în premieră la lansarea noului teatru Apolo111, Radu Jude se arată, miercuri, la Cărturești, într-o discuție cu Ileana Bârsan „despre cinema și viață”. De ascultat, participat, cât și de completat lista de „seen in 2016”.

Şamanul MUT- Sezonul IV. Episodul 2: Muzici Ţărăneşti De Fanfară, Control Club, București, 7 decembrie, de la 21:00

Simion Bogdan-Mihai, zis și Cobzarul, culege muzică de prin țară și o aduce aici, la botul calului, pentru noi toți să o aflăm. Face asta de câțiva ani deja, și acum a ajuns la al IV-lea sezon, cu muzică din Banat. Alături de el, pe scenă, o să mai auziți oameni cântând la fligorn, dobă, trombon și helicon bas. E ok, și noi am dat un search pe google.

Festivalul Internaţional de Literatură, Clubul Țăranului, București, 7-9 decembrie

Dacă vreți și ceva carte, cea de-a IX-a edție a Festivalului Internațional de Literatură își ia avânt miercuri, de la ora 14:00, printr-o discuție cu fondatorii festivalului, iar de joi, de la 18:00, încep dezbaterile publice pe teme precum scriitura feminină sau realismul, la pachet cu invitații speciali de anul acesta, Irina Teodorescu și Jan Koneffke. Programul detaliat e aici.

Greetings Sugar, Expirat Halele Carol, București, 8 decembrie, de la 21:00

Acum vreo două luni vă povesteam despre cea mai nouă trupă alternativă de la noi, Greetings Sugar, desprinsă din Moebius, și pusă pe treabă serioasă, care promitea primul concert prin perioada asta. Ei bine, iată-l sosit, iar băieții anunță un full band cu ansamblu de trompete, vioară şi corul de backing vocals Whapsuwhap. Biletele la intrare, la 20 de lei bucata.

Lansare album Karpov not Kasparov, Apolo111, București, 9 decembrie, de la 23:00

Filip v-a povestit deja despre noul album Karpov not Kasparov și, dacă vreți să simțiți pe pielea voastră ce e de capul lor, aveți ocazia să-i ascultați vineri, live și moca, într-un spațiu fresh, în clădirea Universul.

Premiile CNDB 2016, Centrul Național al Dansului, București, 10 decembrie, de la 19:30

Cea de-a treia ediție a premiilor vine, tocmai în miezul weekend-ului, pusă pe dans și party: după gala de decernare, Omlette se urcă pe scenă pentru un concert, ca mai apoi să dansați până vă lasă picioarele, după 22:30.

Alegeri parlamentare 2016, România, de la 7:00

Duminică avem de luat niște decizii importante, lungi cât pentru patru ani; ne votăm reprezentanții în parlament, cei care ne vor stabili Guvernul, poate ne vor stabili și familia, și alte asemenea. Aveți timp să vă treziți și din mahmureală, urnele se închid, oficial, la 21:00. Înțelepciunea fie cu voi.

Fotografie de Larisa baltă, la CNDB

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK