Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: 25-31 iulie

De Scena 9

Publicat pe 25 iulie 2016

Temperatură maximă: 37 de grade (dacă nu cumva sunteți prin Mureș, unde-am auzit că te trezești dimineața cu răcoare de 5 grade). Prieteni: plecați în vacanță. Tu: ai rămas aici. Și noi. Nu-i panică, se mai găsește câte ceva de făcut. După cum urmează:

Săpătămâna filmului românesc despre Marele Război
Cinemateca Eforie, București, de luni până duminică
În afară de clasicul Pădurea Spânzuraților sau Felix și Otilia și 2 X Sergiu Nicolaescu, Arhiva Națională de Filme scoate la iveală o serie de mici documentare mute din perioada primului Război Mondial:  1 Mai 1914, Viața la țară, Vizita M.S. Regelui la Școala militară de infanterie, Pacea de la București. O pace de la București parc-ar mai merge și-acum, să rezolve dintr-un foc Siria, Turcia, Ucraina, Brexit-ul și Trump-ul.

Muzica și mesajul ei social
Manasia Hub, București, miercuri, ora 19.00
Asociația Română de Filosofie Practică reia Manasia Filo Café, o serie de taifasuri filosofice „într-un mediu relaxat și ospitalier despre micile (sau marile) noastre obsesii cotidiene: iubire, plăceri și prietenie”. Întrebarea la care o să răspundă miercuri niște filosofi lipsiți de ifose e Cum putem avea acces la realități sociale prin note muzicale? Pam pam. Număr maxim de participanți: 15. Înscrieri: cernea.mihai@gmail.com

Proiecție Doar o răsuflare
Grădina cu filme, București, miercuri, ora 21.00
Mergeți la Doar o răsuflare, documentarul regizat de Monica Lazurean Gorgan și selectat în competiția internațională de la Sarajevo. „Doar o răsuflare explorează natura profund contradictorie a iubirii în viața de familie. Reprezentând atât o călătorie de inițiere, cât și o parabolă teologică, filmul devine martorul a șapte ani din viața familei Sicrea care locuiește într-un sat din România, surprinzând în imagini picturale încercările prin care trec Dobrin, Lia, soția lui și cei trei copii.” Filmul va avea premiera la HBO România în toamna acestui an.

Zilele Unteatru, microfestival de teatru, concerte și prietenie
Teatrul Unteatru, București, începe joi și se termină joia viitoare, pe 4 august
#slavădomnului că se mai întâmplă ceva în București. Unteatru sărbătorește 6 ani de existență independentă, adună cele mai bune spectacole, plus câteva premiere, expo Adi Bulboacă, concert Robin and the Backstabbers etc. etc. A, și vine și Hamish Linklater, crețul ăla înalt din The Newsroom, The Big Short și Magic in the Moonlight. Linklater a debutat în State ca dramaturg, iar Unteatru i-a pus în scenă piesa.  FuckyeahHamishlinklater și la mulți ani, Unteatru!

Marele Picnic ShortsUP
Grădina Botanică, București, vineri și sâmbătă, de la 18.00 la 23.00
Două seri cu filme scurte, muzică, proiecții multimedia, ateliere și AER CURAT. Am auzit că în grădină au și pokemoni, mai ales dintr-ăia de iarbă verde. Plus că o să cânte și JazzyBIT, cea mai fresh apariție din jazz-ul românesc. Deci nu vedem absolut nici un motiv pentru care să nu vă luați o patură, (cel puțin) un prieten și să veniți. 

În Grivița
Calea Griviței, 55, duminică, luni și marți, ora 21.00
„În Grivița” este un spectacol de teatru imersiv rezultat în urma unei perioade de documentare în care membrii echipei Scrie despre tine au fost prezenți pe Calea Grivița, luând pulsul vieții și încercând să identifice aspectele care definesc viața de aici.  Un spectacol experiență, „despre neputințe, sărăcie, lipsuri, copii necăjiți, despre bordel, diversitate, fete frumoase, vecinătatea cu centrul luxos, despre dragoste, despre turiști, despre baia comună, despre lumea de aici.” Participarea gratuită, pe bază de rezervări la sdtinvizibili@gmail.com și/sau 0749071951.

Probabil ați aflat că Primăria Capitalei a decis oprirea evenimentul Via Sport de pe Bulevardul Kisseleff. Un lucru în minus de făcut pentru noi, un drum mai rapid pentru dna Firea de la primărie pîn-acasă. Mulțumim, doamna Firea! Vacanță frumoasă!

Foto: Via București

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK