Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 27 martie - 2 aprilie

De Scena9

Publicat pe 26 martie 2017

Ca să vedeți cum se aranjează lucrurile: începem săptămâna cu discuții așezate despre dezvoltarea orașelor și o încheiem cu o bătaie de perne în centru; discutăm despre cinema, apoi vedem filme experimentale; mai vedem o cafea, mai ascultăm o revistă, mai închinăm niște jazz, mai întâlnim niște fotografii și câte și mai câte.  

The Human Scale / Documentary Mondays, Centrul Ceh, București, Luni, 27 martie 2017, ora 20.00
Până la jumătatea secolului, 80% din populația lumii va trăi în zone urbane. Cum se poate trăi bine sau măcar acceptabil în asemenea aglomerări? Filmul lui Andreas Dalsgaard studiază căutările unei companii daneze în diferite părți ale globului. După film, specialiști ai Institutului de Planificare și Dezvoltare din Praga (Institut plánování a rozvoje Prahy) și ai Filialei Bucuresti a Ordinului Arhitecților din România vor discuta despre dezvoltare urbană și vor prezenta Raportul pentru București 2016, un document-pilot care inventariază probleme din domeniu. Intrarea este liberă.

Cercul / Ileana Bîrsan în dialog cu Dana Bunescu, Cărturești Verona, București, Marți, 28 martie 2017, ora 19.00
Recent premiată la Berlin cu Ursul de Argint pentru realizări artistice și tehnice deosebite, Dana Bunescu va vorbi cu criticul de film Ileana Bîrsan despre cinematografie și va răspunde întrebărilor publicului. Evenimentul poate fi urmărit live pe www.cinepub.ro.

BIEFF 2017, Cinema Elvira Popescu & Cinema Muzeul Țăranului, București, 28 martie - 2 aprilie 2017
Cele mai tari experimente cinematografice din ultimul an vor fi proiectate de-a lungul Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF. Ediția din acest an propune publicului un exercițiu de empatie, capacitatea fiecăruia dintre noi de a ne pune în pielea semenilor. Programele speciale includ colaborări cu Quinzaine des Réalisateurs Cannes, Arsenal – Institute for Film and Video Art, International Film Festival Rotterdam și Cinedans – Dance on Screen Festival Amsterdam. Programul complet este disponibil pe www.bieff.ro, iar biletele și abonamentele pot fi achiziționate pe www.eventbook.ro.

Jazz in Church Festival 2017, Biserica Lutherană, București, 29 martie - 2 aprilie 2017
A cincea ediție a singurului festival de jazz în biserică din România aduce la București legende ale jazz-ului european și american, alături de tineri muzicieni. Festivalul este organizat de asociația Jazz.ro, în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. București.

Bucharest Coffee Festival, ARCUB, București, 30 martie - 2 aprilie 2017
Timp de patru zile, Hanul Gabroveni se va îmbiba de mirosuri amestecate de cafea. Vor fi prezenți producători locali și importatori de cafea, vor fi prezentate și produse care ajută la preparea unei cafele bune. Evenimentul va începe la ora 10.00 și se va încheia seara la 20.00.

Arhitectonica moralității, de Emilian Mihailov (lansare de carte), Facultatea de Filosofie, București, Joi, 30 martie 2017, ora 16.00
„Arhitectonica moralității” propune o interpretare filosofică nouă la cea mai controversată problemă a eticii kantiene: funcțiile și relațiile dintre „formulele” imperativului moralității. Cartea tratează fundamentele eticii lui Kant, un subiect fascinant pentru toți cei interesați de universul filosofiei morale. Alături de Emilian Mihailov se vor afla academicianul Mircea Flonta, prof. Valentin Mureșan și conf. Emanuel Socaciu. 

DOR Live, Teatrul Excelsior, București, Joi, 30 martie 2017, ora 19.00
Poveștile din revistă prind viață, într-un show care-i aduce pe scenă unii dintre cei mai creativi jurnaliști și artiști ai momentului. Prin citiri, interpretări, muzică live, scurtmetraje, dans, teatru și alte surprize, prietenii de la DOR și invitații lor vor descrie lucrurile care unesc, diferențiază sau definesc generațiile. 

It could be you (vernisaj), Rezidența Scena9, București, Joi, 30 martie 2017, ora 18.00 
Parte a programului Oamenii străzii, povești din București”, început anul trecut în cadrul One World Romania, It could be you e o incursiune jurnalistică și umanitară în viața oamenilor care trăiesc în afara realității cu care suntem obișnuiți, ce le oferă acestora ocazia să își spună poveștile. Fotografiile expuse la Rezidența Scena9 vor să schimbe preconcepţiile legate de această categorie socială. Publicul va putea discuta și cu protagoniștii documentarelor - Mariana Lambru, Radu Calomfirescu, Ion Bârlădeanu, George Ivășcanu, Maria-Iren Hajdu - dar și cu inițiatorii proiectului, artistul Laurențiu Garofeanu și reprezentații Samusocial din Romania. Expoziția It Could Be You rămâne deschisă în perioada 31 martie - 9 aprilie și poate fi vizitată în intervalul 10.00-17.00. 

Concert Balkan Taksim + Party Balkanton, Centru (Calea Victoriei 48-50), București, Vineri, 31 martie, ora 20.00
Balkan Taksim vă așteaptă cu un set exploziv de turco-balcanisme interpretate la saz turcesc, cobză, clarinet, darbuka și tot felul de clape, butoane sau pedale. Sunetele izvorâte din mahalalele interioare ale protagoniștilor vor fi urmate de un chef marca Balkanton.

(M)ucenicul (film), din 31 martie în cinematografe
Un adolescent cuprins de o criză mistică își confruntă mama, colegii și profesorii cu Biblia în mână. 

International Pillow Fight Day, Piața Universității, București, Sâmbătă, 1 aprilie 2017, ora 16.00
În vremuri crâncene, spațiul public al marilor orașe din toată lumea devine, pentru câteva zeci de minute, câmp de bătălie. Pentru a patra oară, o să sară fulgii și în centrul Capitalei.

FOTO: Bătaie cu perne în Bologna, Italia. Sursa: Wikipedia.org 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK