Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 13 - 19 februarie

De Scena 9

Publicat pe 13 februarie 2017

Că tot se mai încălzește un pic săptămâna asta, vă dăm și noi o serie de motive de ieșit din casă. Desigur, dacă vă pasă. 

British Documentary - ediția a VII-a, Studioul „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, București, 13-27 februarie, de la ora 19.00

În fiecare zi de luni, între 13 februarie și 3 aprilie, proiectul va prezenta cele mai bune documentare britanice din ultimii ani, inclusiv unele premiate pe la festivaluri precum BAFTA ori Sundance. Programul complet e disponibil aici.  

Expoziția Contagiune, ARCUB, București, Marți, 14 februarie, de la ora 19.00 

Solo show-ul artistului vizual Dumitru Gorzo apelează „la medii diferite și la fragmente din momente diferite de timp în care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoaștere cu ajutorul «imaginii»”. 

OUT on Screen: Scurtmetraje LGBTQ, MACAZ, Miercuri, 15 februarie, ora 19.00

A treia întâlnire săptămânală din cadrul Lunii Istoriei LGBTQ e dedicată scurtmetrajelor LGBT românești. Vor fi proiectate filme de Paul Mureșan, Patrick Brăila, Ruth Borgfjord și Roxana Stroe. 

Sâmbăta Sonoră - Bruno Pisek, Green Hours, București, Miercuri, 15 februarie, ora 19.00

Compozitor, autor, director de cor, inginer de sunet și autor de proiecte pentru radio, Bruno Pisek combină muzica și poezia, e preocupat de felul în care cuvintele ajung la oameni, de aceea preferă să realizeze piese pentru ascultătorii de radio.

Alcool, Teatrul Nottara, București, Miercuri, 15 februarie, ora 19.00

„Alcool e un omagiu adus textelor lui Ion Mureșan, sunt 60 de minute de dans și muzică, un concert care se joacă de-a teatrul, la care cu un ochi veți plânge și cu altul veți râde”, a scris colega noastră Cătălina Miciu după ce-a văzut spectacolul regizat de Mihai Măniuțiu cu Ada Milea, Vava Ștefănescu și Bobo Burlăcianu. 

Conferința Mamuca MARe I Expoziția ca prolegomene la un muzeu, ARCUB, București, Joi, 16 februarie, ora 18.00 

Conferința susținută de istoricul de artă Erwin Kessler va fi axată în jurul evenimentului MAMUCA (Mai-mult-ca-abstractul), o expoziție-eveniment desfășurată într-o singură noapte, 30 septembrie-1 octombrie 2016, la MARe / Muzeul de Artă Recentă din București, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor. 

Balkanton #5 cu Stoianovici & Cosmo, Manasia Hub, București, Vineri, 17 februarie, ora 22.00

Muzicile carpato-anatoliene vor răsuna întru început de weekend la Manasia. Combinația artist vizual + cobzar (Sașa-Liviu Stoianovici) & bătăuș-de-tobe-și-alte-cele (Cosmo) va face discotecă balcanică pe Stelea Spătarul 13.  

După ploaie (premieră), Teatrul Apollo111, București, Sâmbătă, 18 februarie, ora 20.00  

Atunci când poartă ștampila „interzis”, pauza de țigară creează o solidaritate puternică, la adăpostul căreia se poate vorbi despre conflicte. „Ura acumulată în oameni pare să fie sursa Răului care a lovit lumea. Există o singură salvare. Care va fi ea?”, e întrebarea cu care echipa regizorului Alexandru Maftei îi cheamă pe oameni la premiera piesei. 

Concert'n București, Unteatru, București, Sâmbătă, 18 februarie, ora 21.00

Chiar dacă e a doua oară când vă semnalăm prezența Adei Milea și a lui Bobo Burlăcianu în cadrul unei activități artistice, enumerăm aici și concertul susținut de către sus-numiții în Capitală.

Foto: Adi Bulboacă

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK