Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 22-28 august

De Scena 9

Publicat pe 21 august 2016

Începem săptămâna pe stil vechi, cu un film din 1973 și niște șlagăre de 30 și ceva de ani, trecem prin două filme mai noi și ajungem încetișor cât se poate de în zilele noastre, cum ar veni, la lansarea unui album Subcarpați. Pe sâmbătă-duminică, ieșim la târguri de chestii vechi și noi, iar după aia mai vedem. Ieșiți și voi pe-afară, că mai încolo nu se știe. 

Film și discuții de 23 august, București, Macaz - Bar Teatru Coop., marți, 23 august, de la 20.00
Macaz marchează istorica zi a întoarcerii armelor împotriva Germaniei lui Hitler altfel decât cu o defilare: proiectează filmul „Stejar - extremă urgență” (Dinu Cocea, România, 1973) și pornește o dezbatere despre miza acelui moment în istoria României, despre felul în care a fost el folosit de către comuniști și despre posibila recuperare a antifascismului după anticomunism.

Nişte Băieţi - şlagărele anilor ’80 pe punk rock, București, Berăria H, marți, 23 august, de la 20.00
În caz de voiați să auziți Să te gândești la mine, Vitezomanul Gică, Cele mai frumoase flori, Sus în deal, Lasă-mi toamnă pomii verzi și alte hituri de acum 30 și ceva de ani cu distors și tot ce trebuie și nu știați unde. 

Avanpremieră DokStation Music Documentary Film Festival, București, Deschis Gastrobar, miercuri, 24 august, de la 19.30
Înaiante de proiecția filmului documentar Mistaken for Strangers (2013), muzicienii Doru Trăscău și Andi Dumitrescu vor ține un concert de cover-uri The National. Care-i legătura dintre documentar și cover-urile cu pricina? Simplu de tot: fratele mai mic al regizorului Tom Berninger este Matt Berninger, liderul trupei The National. 

Love Building, București, Grădina cu Filme - Cinema & More, miercuri, 24 august, de la 20.30
În programul Grădinii, dedicat de-a lungul întregii veri filmului românesc, a venit rândul Love Building (2013). Comedia e regizată de Iulia Rugină și e despre o tabără destinată reparării relațiilor sentimentale, la care participă 14 cupluri. Filmul va fi proiect în prezența regizoarei, precum și a actorilor Alexandru Papadopol, Dorian Boguță și Dragoș Bucur. 

Nicecream goes niteswimming, București, Younivers Summer Club, 26 august, de la 19.00
E sfârșit de august și poate ar părea cam târziu pentru o baie, dar piscina e cică încălzită. Și mai e și un ring de dans, vedeți și voi. 

Bucharest GreenSounds Festival, București, Parcul Herăstrău, 26-28 august
Între alții, o să treacă pe-acolo Vița de Vie, Pistol cu Capse, E.M.I.L., Cred Că Sunt Extraterestru, Harlequin_Jack. În prima seară, de la 21.30, Subcarpați o să lanseze albumul Satele Unite ale Balcanilor. „Este vorba despre a da jos granițele ca să descoperim un nou sunet balcanic, o cultură comună”, spune BeanMC despre noul album. De-a lungul celor trei zile intrarea e liberă.

Câmpulung Film Fest, Câmpulung Moldovenesc, 26-28 august
Școala Națională de Film a Danemarcei și Departamentul de Film al Institutului Național de Design din Ahmedabad, India se vor întâlni, timp de trei zile, la Câmpulung Moldovenesc. Festivalul își propune să prezinte cele două școli prin proiecții succesive. „La intersecția acestor două experiențe se naște o a treia, personală, reflexivă, cu privire la propria cultură, în mintea și sufletul spectatorului”, menționează organizatorii. Filmul de deschidere al Câmpulung Film Fest va fi Bacalaureat, de Cristian Mungiu. Găsiți programul complet aici

Cabal 03, București, Grădina Botanică, 27 august, de la 17.00 
Un american (Navid Izadi), niște britanici (Crazy P - în formulă Soundsystem) și niște irlandezi (Fish Go Deep) vin în Grădina Botanică să zică a treia și ultima parte a poveștii Cabal. Accesul se face doar prin înscrierea printr-o aplicație, care se obține de la unul dintre ambasadorii Cabal pe care-i găsiți pe pagina evenimentului. 

Grădina călătoare, București, Parcul Grădina Icoanei, 27-28 august
Grădina cu artiști aduce așa: una bucată expoziție cu vânzare de produse handmade, de la dulciuri la bijuterii și haine, trei bucăți ateliere - de ceramică, tehnica ebru (pictură pe apă) și decoupage - și trei bucăți lounge, cu tatuaje, codițe și împletituri. Serile vor fi animate cu program de percuție pe ritmuri exotice, jam session și muzica străzii. 

Love Yard Sale, București, Str. Mântuleasa 40, 27-28 august
Curtea va fi plină de obiecte de îmbrăcăminte, accesorii, podoabe în stare bună și foarte bună, unele noi, la prețuri bune. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK