Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 30 mai - 5 iunie

De Scena 9

Publicat pe 29 mai 2016

Pentru a prepara o săptămână ca la carte, amestecați niște cafea cu o cantitate suficientă de TIFF. Lăsați să fiarbă cu ceva teatru documentar și muzică apocaliptică, după gust. În loc de desert, luați o porție de alegeri, dar potriviți-o bine. 

Concert Kimmo Pohjonen la TIFF - Casa de Cultură a Studenților din Cluj, luni, 30 mai, ora 20.00 
TIFF-ul are o săptămână plină de filme, dar încape și ceva muzică bună între ele. Finlandezul Kimmo Pohjonen e un acordeonist cunoscut pentru că integrează în spectacolele sale experimente și efectele vizuale de toate felurile. De pildă, în proiectul The Earth Machine Music, a inclus sunete dintr-o fermă. Artistul concertează la Cluj alături de Heikki Iso-Ahola (sound design) și Otso Vartiainen (lighting design).

Concert Lean Left - Club Control, luni, 30 mai, ora 21.00 
Cvartet apocaliptic cu accente jazz, noise & rock. 

Barmaniada - Nomad Skybar, marți, 31 mai, ora 11.00 
O competiție între barista profesioniști, la sfârșitul căreia vor câștiga pasionații de cafea, care vor afla despre caracteristici, origini, modalități de prăjire, de fierbere și de servire. Miroase de pe-acuma. 

Șantier performativ - Centrul Național al Dansului București, marți, 31 mai, ora 18.30 
Centrul Național al Dansului îți cere sfatul pentru amenajarea curții Sălii Stere Popescu. Prima întâlnire va fi un prilej pentru a stabili ce nevoi există și ce funcțiuni noi poate căpăta spațiul. “CNDB invită la întâlniri pe oricine își dorește să vină cu idei de amenajare, de design de mobilier sau de peisaj pentru acest eveniment, de la oamenii din comunitatea dansului contemporan la prietenii instituției, arhitecți, designeri și meșteri în detalii”, se arată în chemarea de pe Facebook-ul Centrului.

Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul - Clubul Țăranului, miercuri, 1 iunie, ora 10.30 
Domnul Azi, vrăjitoarea Niciodată sau bătrâna doamnă Ieri sunt câteva dintre personajele care le vor explica puștilor care-i treaba cu timpul. Spectacolul e o adaptare după cartea Adinei Rosetti, cu muzică 100% originală creată de Nina Neagu. Biletele costă 20 de lei de copil, iar adulții care-i însoțesc au intrare gratuită.

Barcelona Primavera Sound - Parc del Forum (Barcelona), 1-5 iunie
Era cât pe ce să mergem și noi, dacă n-aveam puțintică treabă pe-aici. Din line-up: Radiohead, LCD Soundsystem, PJ Harvey și mulți alții. 

Becoming Zlatan (documentar la TIFF) - Someș Open Air, joi, 2 iunie, ora 22.00 și Casa de Cultură a Studenților, vineri, 3 iunie, ora 16.00 
Cu ajutorul unor înregistrări rare, filmul urmărește devenirea lui Zlatan Ibrahimovic, unul dintre ultimii eroi clasici ai fotbalului mondial. 

Ziua Porților Deschise la Fundația Calea Victoriei - sâmbătă, 4 iunie, între orele 11.00 și 18.00 
Poți explora gratuit programele fundației, care acoperă domenii diverse: de la psihologie la animație japoneză și de la astronomie la improvizație. În curte vei găsi un târg în care artizani și artiști vor înșira bijuterii, ilustrații, lumânări și dulciuri. 
 
Versus România (avanpremieră), un spectacol de Ioana PăunTeatrul Replika, duminică, 5 iunie, ora 19.30 
O echipă de artiști și jurnaliști de investigație întreabă cine profită de pe urma spectacularizării terorismului, a poetizării serviciilor secrete și a demonizării Celuilalt în presă. Spectacolul face parte din proiectul de teatru investigativ Torționar.     

Alegeri locale - Pe tot cuprinsul țării, duminică, 5 iunie, între orele 7.00 și 21.00
Pune mâna și votează un primar ca lumea, că n-o faci în fiecare zi. Găsești aici regulile, iar aici - listele de candidați pentru fiecare județ și sector al Bucureștiului. 

P.S.: Nu uitați de târgul de carte Bookfest, prin care colegul Mihai Iovănel a făcut deja un prim tur virtual și vine cu recomandări

Sursa foto: Frettie (Wikimedia Commons)

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK