Recomandări / Timp Liber

Chestii de făcut: săptămâna 6-12 martie

De Scena9

Publicat pe 6 martie 2017

Ce primăvară, ce frumos! Încep festivalurile, se deschid terasele, bate un vânt călduț peste capetele noastre. Săptămâna asta, e de mers la teatru, la film, la concert, la dezbateri despre romane grafice și etică în publicitate. După cum urmează:

Înaintea erei noastre, post premieră, luni, 6 martie, ora 19.30, Teatrul LUNI de la Green Hours

Frilensăr, cea mai proaspătă trupă de teatru independent revine cu un nou spectacol, după triologia TRISTORY. Realizat după un concept de Daniel Chirilă, Înaintea erei noastre este „despre noi, despre copii post 1989, copii care au învățat democrația prin tranziție, copii care au învățat că televizorul e mai plăcut decât școala, că școala se dărâmă, că electricitatea costă, că plutirea ți-o faci cu mâna ta, că e mai bine să-ți fie bine decât să ne fie bine, că tot ce era demult era nasol și că de regulă adevărul nu există.” Pam-pam.

Ferentari Lux. „O lună din viața lor” - dublă proiecție, luni, 6 martie, ora 20.00, Centrul Ceh, și joi, 9 martie, ora 19.00, Cinemateca Eforie

Cum se vede lumea din marginea de lume a Ferentariului? Un documentar care încheie seria de explorări jurnalistice a echipei Dela0.ro: opt reportaje scrise, cinci fotoreportaje și cinci video-reportaje despre viața unei comunități invizibile pentru majoritatea bucureștenilor.

Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu echipa de jurnaliști.

Dezbatere Frontline: Spune-mi cu cine te împrietenești ca să-ți spun cine ești, marți, 7 februarie, ora 19.00, Centrul Ceh

O dezbatere teribil de necesară despre etică în publicitate, plecând de la modul în care presa a prezentat știrile despre protestele împotriva OUG13. În ce măsura retragerea campaniilor de publicitate de la anumite outlet-uri media poate fi considerată un act etic sau politic? Sunt firmele din România pregătite să facă față boicotului din partea clienților? Invitați: Eliza Rogalski de la RogalskiDamaschin, Cosmin Pojoranu de la Geeks for Democracy, Orlando Nicoară, specialist media, Robert Tiderle de la Papaya și Șerban Alexandrescu de la Headvertising.

Corp străin - premieră, marți, 7 martie, ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat

Cel mai nou spectacol în regia lui David Schwartz, Corp străin pornește de la istoriile personale și de familie ale echipei de creație a spectacolului legate de identitate, migrație și război. Artistele și artiștii implicați împărtășesc experiențe personale, documentează poveștile de viață ale rudelor lor și investighează mecanismele care generează experiențe de „corpuri străine”. În funcție de context, fiecare poveste de viață are propriile particularități și ne provoacă să regândim permanent identitatea și condiția „străinei” și „străinului”.

Povești despre colecția „Grafic” a Editurii ART, joi, 9 martie, ora 18.30, Cărturești Verona și vineri, 10 martie, ora 18.30, Cărturești Fandom

Joi, 9 martie: discuție pe marginea ultimelor romane grafice apărute în colecția #Grafic: #Aici, de Richard McGuire, #Sosirea, de Shaun Tan, #CasaVeselă, de Alison Bechdel, #FantomaAniei, de Vera Brosgol.
Invitați: @Simona Dumitriu, Andra Matzal, Alexandru Cârlan, Alin Răuțoiu.

Vineri, 10 martie: expoziție de bandă desenată dedicată colecției #Grafic și curatoriată de Alexandru Ciubotariu/Pisica Patrată.

Vinul și muzica sunt din partea casei.

Moonlight, din 10 martie, în cinemaurile din România

Deși a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film, Moonlight e chiar un film minunat. Avanpremiera e joi, la POINT, de la ora 19.00. Iar asta-i cronica lui Brody, critic de film la The New Yorker: „The Unbearable Intimacy of „Moonlight”.

Concert Gonjasufi, duminică, Club Control, ora 21.00

Ilustrație main: Shaun Tan

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK