Personaje / Ca Noi

Doamna Lazăr. Episodul 5 din seria „Ca noi”

De Scena 9

Publicat pe 16 decembrie 2022

Doamna Lazăr are aproape 90 de ani, este pensionară și își petrece o mare parte dintre zile ascunsă în apartamentul ei aflat într-un cartier-dormitor al Bucureștiului. Primii ani de viață i-a trăit în perioada interbelică și legionarii i-au produs unele dintre cele mai înfricoșătoare amintiri. În comunism a asistat, cu frică, la dispariția valorilor și promovarea impostorilor.  Aflată aproape de final, doamna Lazăr se gândește la natură. Ea își urmează cursul indiferent de istorie.

„Ca Noi” este o serie de scurte documentare-portret regizate de Mihai Gavril Dragolea despre ce le e drag unor oameni cărora viața nu le-a dat multe, dar care au reușit. Gândite ca o reflecție asupra vieții și a morții,  cele cinci portrete sunt publicate online, pe Scena9.ro

„Vorbeam cu regizorul Tudor Giurgiu despre seria numită The Interview Project filmată în SUA la inițiativa lui David Lynch. Ni s-a părut interesant cum ar arăta România văzută din perspectiva poveștilor unor personaje marginale, trăind în diferite medii sociale, din provincie și din capitală. Cel mai important mi s-a părut să ajung să am o discuție prin care să aflu răspunsuri la întrebările „de ce sunteți cel mai mândru/ă?” și „cum ați dori să fiți ținut/ă minte?”

Imagine, regie și montaj: Mihai Gavril Dragolea
Compoziție Muzicală: Cosmin Postolache

Urmăriți mai multe episoade ale seriei aici

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK