Personaje / Ca Noi

Doamna Lazăr. Episodul 5 din seria „Ca noi”

De Mihail Gavril Dragolea

Publicat pe 16 decembrie 2022

Doamna Lazăr are aproape 90 de ani, este pensionară și își petrece o mare parte dintre zile ascunsă în apartamentul ei aflat într-un cartier-dormitor al Bucureștiului. Primii ani de viață i-a trăit în perioada interbelică și legionarii i-au produs unele dintre cele mai înfricoșătoare amintiri. În comunism a asistat, cu frică, la dispariția valorilor și promovarea impostorilor.  Aflată aproape de final, doamna Lazăr se gândește la natură. Ea își urmează cursul indiferent de istorie.

„Ca Noi” este o serie de scurte documentare-portret regizate de Mihai Gavril Dragolea despre ce le e drag unor oameni cărora viața nu le-a dat multe, dar care au reușit. Gândite ca o reflecție asupra vieții și a morții,  cele cinci portrete sunt publicate online, pe Scena9.ro

„Vorbeam cu regizorul Tudor Giurgiu despre seria numită The Interview Project filmată în SUA la inițiativa lui David Lynch. Ni s-a părut interesant cum ar arăta România văzută din perspectiva poveștilor unor personaje marginale, trăind în diferite medii sociale, din provincie și din capitală. Cel mai important mi s-a părut să ajung să am o discuție prin care să aflu răspunsuri la întrebările „de ce sunteți cel mai mândru/ă?” și „cum ați dori să fiți ținut/ă minte?”

Imagine, regie și montaj: Mihai Gavril Dragolea
Compoziție Muzicală: Cosmin Postolache

Urmăriți mai multe episoade ale seriei aici

16 decembrie 2022, Publicat în Personaje /

Text de

  • Mihail Gavril DragoleaMihail Gavril Dragolea

    Atunci când întâlnesc un om sau ajung într-un loc care mă prinde, când văd sau aud o poveste care mă face să-mi doresc să fiu în ea, mă arunc și fac un film. De 10 ani fac asta, cu speranța că poveștile pe care le filmez să îi inspire și pe alții. Lucrând la toate proiectele astea, cunoscând diferite realități și lumi care m-au inspirat, am decis să îmi plantez o pădure și să mă angajez la un adăpost de câini ca îngrijitor.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK