Remix / București

Am vânat comori prin oraș la Street Delivery București 2020

De Andreea Retinschi, Fotografii de Andreea Retinschi

Publicat pe 6 iulie 2020

Street Delivery București, un festival urban care are loc în București din 2006, în încercarea de a reda orașul locuitorilor, a fost anul ăsta o vânătoare de comori, un fel de Kinder Surprise - pentru că nu știai niciodată ce vei găsi la pin-ul de pe hartă. Spre deosebire de anii anteriori, când Str. Pictor Arthur Verona - zona Grădina Icoanei erau nucleul tuturor concertelor, standurilor și atelierelor, ediția de pandemie COVID a festivalului, desfășurată sub sloganul „ReSoluții”, s-a întins pe întreaga hartă a orașului. Anul ăsta am vizitat: 

  • Dâmbovița Delivery - un proiect care evidențiază potențialul râului din București și atrage atenția asupra lipsei valorificării acestuia.
  • Clean Air Now - un mural de Robert Obert, despre problemele mediului incojurator și efectele asupra calității vieții noastre.
  • Coffee în the Jungle - mural de Wanda Hutira care colorează strada Echinocțiului, unde tocmai s-a deschis o oază de verdeață pe terasa prăjitoriei Sloane Coffee Roastery.
  • Vernisaj de Cartier - propune deschiderea unui dialog, printr-un atelier hibrid de discuții, explorare grafică, expoziție colectivă, dar și relaxare la umbra teilor, pentru a afla, a documenta și discuta experiența colectivă a oamenilor din comunitate.
  • Farmacia Queer - la Manasia Hub, cei de la Mozaiq au instalat o farmacie cu produsele de care noi sau alții avem nevoie: soluții pentru creșterea nivelului de empatie, homofobiol, transfobiol, tot felul de remedii sufletești pentru orice vârstă sau nevoie. 
  • Tradiționalul mural de pe Verona - de Alex Baciu, vine cu un mesaj simplu: Aveam oricum nevoie de o pauză. Respiră!
  • Verde De Chibrit - mural floral de Suzana Dan, propus de Grupul de Inițiativă Civică Eu trăiesc într-un chibrit, șotron, desene cu cretă, voie bună și concursuri cu flori.

În timp ce mă gândeam la posibila frustrare pe care poți s-o simți când străbați jumătate de oraș pentru Street Delivery și nu găseșți jucăria pe care ti-o dorești, mi-am dat seama că de fapt stau prea mult cu ochii în hartă și nu mă uit în jur. Este vorba și despre drum, nu doar despre destinația la care încerc sa ajung. Cer albastru, norișori pufoși, ploaie de vară, bălți, motani grași, clădiri vechi cu povești neștiute, terase cu ursuleți pe scaune. Ediția de pandemie a Street Delivery București ne învârte în cercuri și ne aduce aminte să ne redescoperim orașul pe drum. 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK