Foto / București
FOTO Bucureștiul sălbatic
Andrei Becheru
Am fotografiat unele colţuri de natură ale Bucureştiului sufocat de betoane, cu gândul la un oraș imaginar care va fi treptat înghiţit de vegetație.
Am fotografiat unele colţuri de natură ale Bucureştiului sufocat de betoane, cu gândul la un oraș imaginar care va fi treptat înghiţit de vegetație.
Street Delivery 2020 a fost un treasure hunt, un fel de Kinder Surprise pentru că nu știi niciodată ce vei găsi la pinul de pe hartă.
„Un album foto de familie” al Dâmboviței își propune să-ți aducă aminte că Bucureștiul are un râu.
În primul weekend de anul ăsta în care centrul capitalei a devenit parțial pietonal, am vrut să aflăm cum se vede viața interioară a Bucureștiului, afișată la stradă.
Cum se simte ritmul unui oraș după două luni de restricții și amorțire? Bucureștiul într-o zi: Lacul Morii, Văcărești, IOR.
Laurențiu Garofeanu a video-documentat atmosfera din Bucureștiul în carantină, iar filmările au ceva liniștitor - ne arată un oraș în care viața merge înainte, într-un ritm mai calm decât înainte de pandemie.
Ce spun numele cartierelor și străzilor despre istoria unei comunități urbane? Am făcut un scurt inventar cu și despre câteva dintre toponimele bucureștene.
După zece ani petrecuți într-un sat din Germania, scriitorul Ionuț Chiva scrie despre cum s-a întors la Bucureștiul copilăriei, dar care în continuare nu-i spune nimic.
Am tras cu ochiul la bibliografia Bucureștiului subteran.
Cea mai nouă statuie din București, un general Berthelot de peste trei metri, a costat 400.000 de euro, bani publici.
Am fost la 6 dintre cele mai importante instituții publice de cultură din România, să vedem cât de accesibile sunt pentru cei care, la fel ca mine, se deplasează în scaun rulant.
7 concluzii despre al doilea an de mandat al Primarului Bucureștiului și al echipei sale
În timpul comunismului, palatul ăsta de la intersecția străzilor Tudor Arghezi și Blanduziei a reprezentat imaginea unui Vest îndepărtat, aproape ireal.
Luna asta o să tot scriem despre oraş, despre probleme şi transformările lui.
Un arhitect atrage atenția asupra degradării Hotelului Concordia, locul în care s-a decis dubla alegere a lui Cuza. Un istoric desface câteva mituri legate de Unirea Principatelor.
La 28 de ani distanță, Bucureștiul își arată încă vechile răni.
Casa cu farmacie „Gheorghe Hotăranu” a fost scoasă la vânzare, iar ăsta e un bun pretext pentru o vizită.
Tu citești București? Am luat orașul la pas și l-am citit, la lumina ultimelor zile de vară, ca pe un text uriaș, pe care-l locuim cu toții.
O echipă de arhitecți, artiști și sociologi le-a propus locuitorilor din sudul Bucureștiului să reimagineze bucata lor de oraș.
Hai să vezi un alt București decât cel pe care-l vezi cu ochii tăi de zi cu zi.
O discuție despre posibilele transformări ale spațiilor publice din cel mai mare oraș al țării, cu Vintilă Mihăilescu, Mirela Duculescu, Ștefan Ghenciulescu și Șerban Shere Marinescu.
Marele Picnic ShortsUP a readus la viață Grădina Botanică. O mână de oameni strânge de 2 ani 4.000 de bucureșteni la filme scurte, burgeri și limonadă, noaptea printre sere și magnolii. Cum se face?
Ce legătură poate fi între o balenă singuratică și un tip care-ți cere țigări la Universitate.
Am pus pe o hartă locurile în care bucureștenii își petreceau verile acum vreun secol.
Nu am ambiții clare în viață, sunt convinsă că ideea de succes e relativă și că formulele de fericire sunt înguste. De unde, totuși, nevoia compulsivă de mai mult și mai bine, care mă macină, dar și exaltă? Și care e prețul ei?
Am aprins lumânări pentru hygge, am fost la atelierul de iubire personală și am testat 24 de rețete pentru fericire de pe net. CLICK AICI ca să afli dacă redactorii Scena9 au descoperit fericirea.
Cercetătoarea Elena Trifan a studiat piața dezvoltării personale, ce-și propune să ne transforme, să ne învinovățească, să ne facă fericiți, totul contra-cost.