Remix / Jocuri
Tot ce ai vrut să știi despre boardgames (dar ți-a fost frică să întrebi)
Monica Ploeșteanu, Simina Popescu
În care o profă de română, care e și boardgame geek, te introduce în această lume minunată. Bonus: 5+1 jocuri noi.
În care o profă de română, care e și boardgame geek, te introduce în această lume minunată. Bonus: 5+1 jocuri noi.
„Fata revoluționară Utena” e un anime clasic, despre identitate și sexualitate, dueluri, trandafiri, foarte mulți trandafiri, și sfârșitul lumii.
În plină pandemie, într-o lume preponderent controlată de corporații, ce evadare poate fi mai dulce decât trei jocuri care te pun în slujba unor corporații?
Echipa celui mai nou podcast narativ românesc vorbește despre un film pierdut, o poveste despre eșecuri și, în general, despre industria de film autohtonă.
La câțiva kilometri de unul dintre ultimele locuri din România unde încă se extrage cărbune, artistul Lucian Muntean a organizat tabăra de creație Cărbunart, care explorează valența de muză a mangalului.
La început de pandemie, artistele non-disciplinare Patricia Moroșan și Bianca Oana au decis să preia controlul asupra spațiului dintre ele. A ieșit o expoziție multimedia, cu sunet, foto și poezie.
Așa sună versurile unei piese de Nicholas Jaar și tot aceasta este esența lucrărilor sinestezice ale Nonotak, un duo artistic care creează instalații new media, prezent zilele astea la Amural.
Cinci aventuri ilustrate din viața tumultoasă a șobolanilor de București.
De la o vreme, o grupare misterioasă plantează în haosul virtual poeme cu formă fixă, scrise la cald de autori și autoare ale noilor generații de la noi, anchete și discuții critice despre scris & literatură.
În ultimele luni, piața de artă digitală a explodat. De la artiști cu experiență, până la celebrități ca Grimes sau Dan Diaconescu, au început să vândă NFT-uri. Ce sunt, însă, acestea și cum arată arta în lumea criptomonedelor?
Încheiem luna martie cu un poem ilustrat despre maternitate.
Continuăm seria de poeme scrise de femei cu unul al autoarei Doina Ioanid, ilustrat cu mult galben de Andreea Chirică.
În luna martie, cinstim femeile (și) prin poezie. Pentru săptămâna asta, Andreea Chirică a ilustrat un poem de Nora Iuga.
De 8 Martie, un poem de Elena Vlădăreanu, ilustrat de Andreea Chirică. Prilej numai bun să vă gândiți la femeile din jurul vostru și muncile lor invizibile.
Încercam să-l vizualizez pe Karl Marx dansând pe muzică disco, în timp ce construiam comunismul cu ajutorul unui detectiv alcoolic și amnezic, în jocul „Disco Elysium”.
Lucrările create de Saint Machine sunt aproape niște forme de viață sintetică, cu care publicul e invitat mereu să interacționeze. Am stat de vorbă cu artista despre corp, vulnerabilitate și mașini.
Seria ilustrată „Tur Banat” se încheie cu povestea lui Jakob Muschong, un mare industriaș care a clădit în vestul României un imperiu al fabricilor de cărămidă. Din el au rămas azi ruine și câteva povești.
Ne întoarcem spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial și, împreună cu o familie de șvabi din vestul țării, pornim în căutarea unui refugiu și, mai apoi, în căutarea unui „acasă” mereu în schimbare.
Poveștile migrației din Banat, explorate în benzi desenate. Azi, un tur pe repede înainte prin istoria din vestul țării.
Tu ce alegi: să fii curier într-o lume postapocaliptică, să fii vindecător într-un oraș medieval bântuit de ciumă sau cutreieri spațiul la bordul unei locomotive aeriene?
Un preview pentru „RO 42”, proiectul prin care Local Design Circle a invitat mai mulți creatori din România să reinterpreteze stemele județelor.
O întâlnire în imagini și emoții între Andreea Chirică și Virgil Botnaru
În plină instalare a melancoliei de toamnă, Andree Chirică pune în imagini un poem clasic de Ștefan Augustin Doinaș.
Un jam session între scriitorul Matei Vișniec și ilustratoarea Andreea Chirică.
„Ar trebui să fie un milion de oameni care protestează pe străzile Moscovei”, susține Jeff McMahan, unul dintre cei mai importanți eticieni ai războiului.