Film / Gopo

Gopo X 3: Ilinca Hărnuț, Bogdan Dumitrache, Carla Fotea

De Scena9

Publicat pe 15 martie 2017

A XI-a ediție a Premiilor Gopo, cel mai important eveniment al industriei cinematografice din România, are loc pe 21 martie, la Teatrul Național din București. Le-am trimis un chestionar câtorva dintre cei nominalizați. Azi răspund trei profesioniști din lumea cinematografului: doi actori și o producătoare.  

1. Când știți că filmul la care ați lucrat a ieșit bine?

2. Cel mai dificil moment de la filmări?

3. 3 lucruri care ar trebui să se schimbe în industria de film din România?

4. Dacă n-ați fi nominalizat anul ăsta, pe cine ați premia la categoria/categoriile dvs? De ce?

5. Regizor și roluri principale pentru un film românesc despre OUG13?

Ilinca Hărnuţ - nominalizată, alături de Lucian Teodor Rus, la categoria „Tânără speranță”, pentru rolul din filmul Inimi Cicatrizate.

1. Cred că atunci când îl vezi, deși nici atunci eu nu pot fi sigură.

2. Când devii egocentric și încrâncenat, atunci e cel mai dificil. Devii otravitor pentru tine și pentru cei din jur. 

3. Ei, asta nu știu sigur, poate sursele de finanțare, rețelele de distribuție, disponibilitatea cinematografelor de a difuza filme românești.

4. Pe colegul meu Lucian Teodor Rus.

5. Pentru că nu e nici o condiționare temporală și pentru că totul mi se pare atât de grotesc și de aberant, aș vrea să fie un film mut, regizat de Jean Georgescu, cu Alexandru Giugaru în rolul lui Dragnea și Grigore Vasiliu Birlic, în rolul lui Iordache. Eventual și Radu Beligan în rolul lui Grindeanu, deși nu sunt sigură.

Trailer „Inimi cicatrizate”

Bogdan Dumitrache - nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul din filmul Dublu.

1. Când îl vezi. Chiar dacă secvențele filmate sunt bune individual, ele trebuie să funcționeze și împreună. Ca întreg. Filmul trebuie să aibă ritm, cursivitate, montajul este un proces la fel de important ca filmarea.

2. Finalul de zi în general, când ești obosit dar trebuie să rămâi la fel de eficient. Profesorul meu Mircea Albulescu avea o vorbă: trebuie să fii talentat la timp. Cum ar fi să am un microfon în timpul proiecției și să explic spectatorilor: aici putea fi mai bine, dar oboseala…

3. Nu știu. Poate legea cu deducerile fiscale acordate celor care investesc în film. S-ar face mai multe filme străine și ar fi mai multe job-uri pentru actori.

4. Încă mai am de văzut câteva filme, mă exprim după.

5. Nu știu, dar simt că iese parodie.

Trailer „Dublu”

Carla Fotea - nominalizată la categoria „Tânără speranță” pentru producţia scurtmetrajului Pipa, sexul şi omleta.

1. Când oamenii care văd filmul se bucură de el. Când oamenii din echipă abia așteaptă să-l faceți pe următorul tot împreună. Când ești mândru că numele tău e pe generic. Și când ești nominalizat la Gopo.

2. Scurtul moment de panică în care am aflat că a picat camera cu tot cu macara. A fost ok până la urmă, au supraviețuit și camera și pelicula, dar mi-a stat inima în loc o vreme.

3. - Mi-ar plăcea să fim prieteni. E bună competiția și da, nu poți să placi pe toată lumea, dar cred că n-ar strica să fim un pic mai simpatici unii cu alții.

- Ar fi frumos să avem televiziuni care să investească în film.

- Și poate mai puțină hârțogăraie? Oare citește cineva de la CNC articolul ăsta?

4. La scurtmetraj, 4:15 PM Sfârșitul lumii, fără îndoială. E un film bun și cei doi regizori trebuie urmăriți.

La „Tânără Speranță” l-aș premia pe Matei Lucaci-Grunberg pentru cele două filme de dinante de Oase pentru Otto, adică Rebelion și Și băieții câteodată, pe care, dacă nu le-ați văzut, vă recomand din toată inima să o faceți. Cred că e un regizor cu potențial și cred că asta ar trebui să fie scopul categoriei, să-ți arate cine-s următoarele nume mari.

Pe Anamaria Antoci aș premia-o pentru întreaga carieră deja. O urmăresc și învăț de la ea, dar e în altă ligă, cred eu.

Pe Lucian Rus l-am văzut în toate spectacolele lui din facultate și m-am bucurat foarte mult să-l văd în Inimi cicatrizate, dar pe el și pe Ilinca Hărnuț aștept să-i văd la categoriile „Cel mai bun actor” și „Cea mai bună actriță” la edițiile următoare.

5. Aș vrea să fie documentar și să-l facă Alexander Nanău. Poate așa o să înțelegem și noi de fapt ce se întâmplă.

15 martie 2017, Publicat în Arte / Film /

Text de

  • Scena9Scena9

    Conștiința colectivă de pe Scena9


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK