Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 13-19 septembrie

De Scena 9

Publicat pe 13 septembrie 2021

Trei dintre evenimentele pe care ți le recomandăm săptămâna asta sunt despre transformări posibile ale orașului: Dâmbovița Delivery propune transformarea râului într-un spațiu public, Marșul Bicicliștilor e un manifest pentru dezvoltarea infrastructurii pentru cicliști, iar Re-CoNnect pleacă de la marea întrebare: „Cum ne facem orașul bine?”. 

Dâmbovița Delivery, Splaiul Unirii 160, București, 17-19 septembrie

Chiar dacă traversează Bucureștiul de la vest la est chiar prin centrul său, Dâmbovița nu există în viața orașului. E doar o apă murdară ce curge între maluri de beton, băgată în seamă doar de pescarii ocazionali și de câțiva proprietari de cârciumi. După modelul altor mari orașe, Dâmbovița poate deveni însă un spațiu public în adevăratul sens al cuvântului. Iar proiectul din cadrul Street Delivery și a Săptămânii Dezvoltării Durabile e un pas în direcția asta: timp de trei zile, apa și malurile Dâmboviței vor găzdui activități educaționale și sportive, precum și intervenții urbane punctuale. Găsiți programul complet aici. (Vlad)

Bucharest Short Film Festival (BSFF) 2021, Teatrul Godot (Palatul Bragadiru) și Cinemateca Eforie, București, 17-23 septembrie 

A 5-a ediție a BSFF include scurtmetraje selectate și premiate la festivaluri importante: Annecy, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Locarno, Sundance, Tribeca, Toronto, între altele. Vor fi șapte seri de festival de film cu scurtmetraje provenind din 22 de țări, selectate dintre cele peste 1.200 de filme înscrise în competiția ediției a 5-a BSFF. În ultima seară a festivalului vor fi proiectate o parte dintre filmele premiate. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul festivalului, iar biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro. (Vlad)

Marșul Bicicliștilor 2021, sâmbătă, 18 septembrie, de la 13.30, Parcul Herăstrău

Ajuns la a 16-a ediție, Marșul Bicicliștilor se desfășoară sub sloganul „Vrem orașe pentru oameni!” pe un traseu care durează două ore. Câteva dintre revendicările marșului: dezvoltarea infrastructurii pentru biciclete astfel încât să respecte standardele stipulate în PMUD; accesibilizarea trotuarelor pentru ca ele să poată fi utilizate de pietoni, nu ca locuri de parcare pentru mașini; benzi unice pentru transportul public, transparență în cheltuirea banului public. Evenimentul este organizat de Street Delivery, OPTAR, Comunitatea Bicicliștilor din București și Greenpeace România. (Ionuț)

Re-CoNnect: Community Talks #1 @București, București, Rezidența BRD Scena9, luni, 13 septembrie, de la orele 18:00

Cum ne facem orașul bine? Cum ne putem modela stilul de viață astfel încât să creăm condiții mai bune de trai în întreaga comunitate? Criza climatică ne arată, de ani buni, că bunăstarea individuală e strâns legată de cea colectivă, iar fără ceilalți nu vom reuși să salvăm planeta pe care o împărțim. În seara asta, te așteaptă o discuție cu trei invitați care se pricep la sustenabilitate: Ana-Maria Răducanu, Cristina Briziou și Ionuț Ruscea. Dă un semn înainte, să vezi dacă mai sunt locuri în grădina Rezidenței. (Venera)

FOTO main: Ștefan Jurca (Wikimedia Commons)  

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK