Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 19-25 octombrie

De Scena 9

Publicat pe 19 octombrie 2020

Ți-am pregătit un meniu consistent de toamnă care merge la fix și pe ploaie și în izolare.

LORENA COCIONI- LIQUID GROUND, Goethe Institut, București, joi, 22 octombrie, de la orele 18:00

Lorena Cocioni face parte din colectivul de sprijin pentru tinerii artiști, Aici Acolo, iar acum doi ani, a avut o expoziție găzduită de Salonul de Proiecte, numită „Where do we go from here?”. Pentru joia asta, la Institutul Goethe din București, artista pregătește un nou spectacol. Inspirată de cercetătoarea interdisciplinară, Luce Irigaray, Cocioni pornește, cu cel mai recent spectacol, o discuție despre straturile de sens ale apei: ca resursă vitală, ca parte din noi, ca metaforă de protest împotriva a tot ceea ce e fix și de neschimbat. 

Zilele literaturii feministe online: 15-26 octombrie

Au început deja zilele literaturii feministe, scrisă de femei și persoane queer, dintr-o perspectivă „angajată politic, cu viziuni intersecționale și revoluționare asumate”. Se întâmplă atâtea lucruri în programul evenimentului, încât n-aș ști de unde să încep: lecturi de poezie și videopoeme, concerte, dezbateri, basme rescrise în cheie queer-feministă, instalații sonore și spectacole de teatru. Dacă ar fi, totuși, să aleg câteva evenimente ar fi așa: spectacolul Giuvlipen Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa, spectacolul Interior Zero, bazat pe cartea cu același titlu a Laviniei Braniște, video performance-ul Negreșita și instalația sonoră fragment din Evanghelia după Maria, a echipei teatru-spălătorie din Chișinău. De fapt, știți ceva, nu recomand nimic, orice ați alege din program, sigur o să nimeriți bine (la urma urmei, feminismul este și despre libertatea asta de a alege).

Spectacolul de teatru online Bambina, the Roma Billionaires (în România a fost jucat cu numele de Bambina, regina florilor), în cadrul Roma Heroes IV. International Roma Theatre Festival, Ungaria, miercuri, 21 octombrie, de la ora 19, pe canalul de YouTube al Independent Theater Hungary 

Bambina, pe numele ei Lina Georgescu, căreia Adrian Minune i-a dedicat o melodie la sfârșitul anilor ‘90, a fost regina imperiului florilor din România. După comunism s-a adaptat rapid la provocările pieței libere, iar scopul ei era să sprijine femeile tinere, de aceea lucra doar cu ele. Spectacolul a fost realizat de compania de teatru ARTHUB, după o documentare care a inclus și o serie de interviuri cu fiul Bambinei. Bambina, regina florilor se va juca în limba română, cu subtitrări în maghiară și engleză. 

eXplore Festival#15 - Bucharest International Dance and Performance Festival (până pe 25 octombrie), WASP Working Art Space and Production

Continuă și săptămâna asta eXplore Festival cu o serie de incursiuni-eseu pe tema relației dintre spațiu, mișcare și timp, materializate sub forma unor expoziții colective dialoguri online, lucrări video-art & instalații. O ocazie numai bună de a descoperi artiști novatori precum Roel Heremans, Manuel Pelmuș, Manuel Pelmuș, Eszter Salamon ș.a.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK