Recomandări / Timp Liber

Ce facem în săptămâna 19-24 mai?

De Scena9

Publicat pe 19 mai 2020

V-am pregătit un meniu pentru starea de alertă: un spectacol de teatru online, manele medievale, un dialog cu un artist iconic de la noi și o expoziție superbă. 

Un spectacol de teatru online, 22 și 23 mai 2020

REACTOR de creație și experiment, trupa de teatru independent din Cluj, s-a pus pe treabă în perioada asta și a revenit cu un spectacol online despre ieșirea din intimitatea impusă de criza globală. Cum se simte să scoți capul din locuința în care te-ai obișnuit de prea mult timp să-ți ții singur companie? Cum a schimbat distanța fizică întâlnirea cu celălalt? Vineri și sâmbătă, actorii vă țin companie din propriile apartamente, pe texte de Lavinia Braniște. Ia-ți bilet din timp de aici. (Venera)

Manele medievale

Un lucru despre care n-aș fi bănuit că îmi trebuie în viață sunt reinterpretările în cheie medievală ale unora dintre cele populare melodii din genul ăsta muzical care continuă să fie controversat pentru mulți dintre noi. Proiectul, semnat de poetul Ștefan Baghiu (care are antecedente muzicale) e atât de nou încât abia azi s-a lansat, iar pe pagina sa de Soundcloud găsești momentan doar Așa sunt zilele mele (după Adrian Minune) și Saint Tropez (după Florin Salam). Sincopate și eterice, melodiile își pierd total îndemnul la explozii în dans pe care-l aduceau originalele, însă au ceva super-hipnotic. (Ioana)

Intersecțiile de miercuri online cu Dan Perjovschi, miercuri, 20 mai, ora 7.30 pm, live by Rezidența BRD Scena9

Seria de dialoguri la distanță continuă mâine cu artistul Dan Perjovschi, cel care a fost invitatul Intersecțiilor de miercuri exact în urmă cu trei ani. La acea întâlnire el spunea: E„u desenez tot. De unde vin, unde mă duc, ce arta fac si de ce. Mă reprezint pe mine? Pe tine? Țara? Ce-i aia sa-ti reprezinți țara. Sau cultura de unde vii? Vii? Sau morți? Care cultură? Desenul meu e o armă și o folosesc cu repetiție. Sînt singurul artist care nu vrea să fie doctor și nici să se mute la Berlin. Mă simt la fel de bine în muzee de artă, pe stradă, în reviste sau pe coperțile prietenilor poeți. (...) Mă infiltrez ca apa.  Îmi place să desenez cu capu', nu cu mîna. Tot timpul. Prezentarea asta e tot un desen.”

Expoziție Șerban Savu - Echinocțiu, vineri, 22 mai, Timișoara, Kunsthalle Bega

Expoziția lui Șerban Savu, unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, poate fi vizitată începând din 22 mai, între orele 12.00 și 18.00. „Fiecare pictură este un semn de întrebare pentru mine, nu știu cum să o rezolv inițial și trebuie să caut soluții, ceea ce face actul destul de interesant, provocator. Ideal ar fi să te pui la lucru și să faci abstracție că ești pictor. Desigur, vin anumite mecanisme vizuale care te îndrumă să abordezi o anumită manieră, dar uneori este bine să îți dai peste mână și să încerci să ai o privire fără prejudecăți, fără clișee. E greu să ajungi acolo”, spunea Șerban Savu într-un interviu pentru Scena9. Expoziția este curatoriată de Mihai Pop. (Ionuț)

Imagine main: Șerban Savu

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK