Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 20-26 decembrie

De Scena9

Publicat pe 20 decembrie 2021

2021 e pe sfârșite, dar încă nu au fost trase toate obloanele. Oferta culturală rămâne încă una generoasă: spectacole, concerte, muzici, poezie & alte seri fluide. 

Business Class // Teatru Digital, online, între 22 și 26 decembrie

Ce știm despre muncă în România? Depinde pe cine întrebăm. Pentru marile corporații, se muncește mult și ieftin; pentru lucrătorul obișnuit, sindicatele sunt ceva de domeniul SF-ului, singura logică e cea a profitului, iar mass media trâmbițează în sus și-n jos binecuvântarea antreprenorilor. Spectacolul, conceput ca o serie de cinci vloguri, e sponsorizat de „compania multinațională de retail Mon Ami” ;) Regia spectacolului e semnată de David Schwartz și scenariul de Alice Monica Marinescu joacă Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Victoria Stoiciu și Andrei Șerban. (Ioana)

Concert FLUID & COTE, Institutul Goethe, marți, 21 decembrie, de la ora 18.00 

Un concert performativ realizat împreună cu artistul vizual Cote & o seară cu muzici și sunete îndreptate împotriva neutralității civice. #FLUID (n.2016) este un queer act bucureștean - format din Paula Dunker (performer, actriță, coregraf, dramaturg) și Alex Bălă (muzician). Pentru cei care nu pot ajunge la eveniment, va fi organizat un live stream al concertului de la ora 20:00 pe pagina Facebook Goethe-Institut. Mai multe despre rezervări aici. (Ionuț)

Post-Muzica#47: Lala Misosniky, online, marți, 21 decembrie, de la orele 20:00

Seria de concerte din cadrul evenimentului Post-Muzica continuă și săptămâna asta, dacă vreți să vă delectați cu un mic experiment anti „dictatura muzicală”, așa cum ne-a obișnuit seria asta. Invitata de mâine e Lala Misosniky, artistă performativă și sonoră care activează în domeniul muncii artistice din 2008, de când a absolvit Facultatea de Teatru și Artele Spectacolului din cadrul Universității Naționale de Teatru și Film Caragiale. Până la întâlnirea de mâine, faceți cunoștință cu artista aici. (Venera)

4 poeți din Chișinău,  Londohome, vineri, 24 decembrie, de la ora 18.00  

Dacă rămâneți în București de sărbători, mergeți în seara de Ajun la Londohome. Cuvintele a patru autori din Republica Moldova – Veronica Ștefăneț, Artur Cojocaru, Iulia Iaroslavschi și Alexandru Buruiană – vor fi puse pe muzică și proiecții video. (Delia)

Creative Gifting (open doors), Casa Mai (Nicolae Turnescu 1), București, miercuri, 22 decembrie, de la 14.30​ 

Dacă ești, ca mine, cumpărător de cadouri de ultim moment, poți face miercuri o vizită în Cotroceni, pentru a vedea seturile cadou pregătite anul acesta de Creative Gifting și atelierele în care oamenii de-acolo fac obiectele. Poți să te oprești și la cafeneaua The Alchimist din curte, pentru vin fiert, ciocolată caldă sau cafea. Creative Gifting a început anul trecut, când trei studiouri (Atelier Tron / Sandra Berghianu Ceramics / Studio Mud) și-au unit forțele pentru a crea o colecție de cadouri pentru diferite ocazii. (Vlad)

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK