Recomandări

Ce facem săptămâna asta? 20-26 septembrie

De Scena9

Publicat pe 20 septembrie 2021

Ne pregătim pentru un sfârșit de septembrie cu multe filme, expoziții, spectacole și întâlniri în Grădina Botanică.

The Fever - Proiecție F-SIDES Cineclub 2.8, București, Cinema Union, marți, 21 septembrie, de la ora 20 la 22

Maya Da Rin era regizoare de documentare până la filmul ăsta de ficțiune din 2019, lansat imediat înainte de venirea lui Jair Bolsonaro la putere în Brazilia - țara unde se petrece acțiunea filmului. E povestea unui văduv indigen care trebuie să se confrunte cu plecarea fiicei la oraș, la studii, în același timp în care resimte și dezrădăcinarea din peisajul natural al Amazoniei. Bărbatul se îmbolnăvește, astfel, de o maladie pentru care medicina modernă nu are leac; filmul, poetic și halucinant, vorbește despre masacrul împotriva comunității indigene din Amazonia, dar, într-o cheie mai generală, și despre deconectarea de natură. Înainte de film, subsemnata va vorbi cu antropologul Bogdan Iancu (SNSPA), care documentează în această perioadă mutarea din urban în rural, în căutarea unei conexiuni pierdute cu natura. (Ioana)

Cinema în aer liber la Timișoara, local anturaj, marți, 21 septembrie, de la orele 21:00 

Dacă sunteți la Timișoara zilele astea, aveți ocazia să vedeți un film în aer liber, aproape de malul râului Bega. Serile de marți sunt ocupate de la începutul verii cu proiecții, care vor dura până la finalul lunii octombrie. (Venera)

O expoziție new media la Arad, Muzeul de Artă din Arad, vineri, 24 septembrie, de la orele 18:00

Grupul de artiști kinema ikon, despre care poți citi mai multe aici, a pregăti un nouă expoziție media, în compania poetului arădean Iulian Leonard. Tema de gândire e antiteza forțelor care ne guvernează lumea contemporană: alienare, pierderea atenției, percepția accelerată a timpului. (Venera)

Capete înfierbântate 2020, Centrul de Teatru Educațional Replika, București, 22, 23, 24 septembrie, ora 21

Spectacolul (r. David Schwartz) deschide Stagiunea de Teatru Politic la Teatrul Replika. După ce în primele luni de pandemie a fost doar online, se va juca acum în premieră pe scenă cu spectatori, în trei seri consecutive. Capete înfierbântate 2020 are în centru numeroasele probleme ale sistemului medical din România, pus sub o presiune enormă de criza sanitară. Asta, după ani în care politicile care au ignorat binele pacientului și au fost motivate de profit și eficientizare. (Vlad)

Weekend Sessions la Grădina Botanică, 25 și 26 septembrie, București

Ultimul weekend din seria asta în 2021, două zile de picnicuri, jazz și muzică clasică, o ocazie numai bună de a (re)descoperi Grădina Botanică la început de toamnă; inaugurată în urmă cu un secol și jumătate, Grădina Botanică ocupă o suprafață de 17 hectare și adună în jur în de 10.000 de specii de plante. 

Main image: „The Fever”

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK