Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 19-25 iulie

De Scena 9

Publicat pe 19 iulie 2021

Câteva recomandări pentru o săptămână care se anunță a fi mai puțin caniculară: filme, expoziții și seri de poezie. 

Nocturne de Poezie Contemporană | Ediția a VII-a, București, clădirea Matei Millo, de pe 16 iulie până pe 13 august

Au reînceput tradiționalele cinci săptămâni de poezie la înălțime în București și, după debutul de săptămâna trecută - o întâlnire cu Ana Blandiana -, săptămâna asta aduce pe terasa clădirii Matei Millo două generații distincte de poeți. Vineri, 23 iulie, scriitorul Radu Vancu stă de vorbă cu Matei Vișniec, care va și citi din creația lui, iar sâmbătă e seara poeților foarte tineri. Poeta și regizoarea Teona Galgoțiu stă de vorbă cu poetele Deniz Otay și Cătălina Stanislav, iar după lectura și dialogul cu acestea, urmează o discuție moderată de jurnalistul Matei Martin, cu reprezentanții a două dintre cele mai îndrăznețe edituri de poezie (nouă) de la noi - Alex Ciorogar de la OMG Publishing House și Claudiu Komartin de la Casa de Editură Max Blecher. Evenimentele durează de la orele 20 la 23, iar biletele se găsesc aici. (Ioana)

Proiecția filmului danez Another Round, Zilele unteatru 11, București, Grădina Casei Universitarilor, marți, 20 iulie, de la orele 21:00

Dacă aveți chef de un film european în aer liber, acesta e perfect. În regia lui Thomas Vinterberg, colegul de mișcări revoluționare în cinematografie al lui Lars von Trier, Another Round atinge subiectul culturii consumului de alcool în rândul tinerilor danezi și a luat Oscarul pentru cel mai bun film internațional. Un bilet costă 20 de lei și-l poți lua de aici. (Venera)

Expoziția Mathias Bar / Venom, București, Galeria Mobius, deschisă începând de joi, 22 iulie, de la ora 18

Un scenariu numai bun pentru o seară de caniculă, când pielea transpiră la fiecare mișcare și respirația abia mai procesează aerul încins: intri într-o galerie răcoroasă, în plină meditație vizuală despre corp, și-i accepți invitația. Mathias Bar, un artist tânăr din Cluj, se plimbă prin istoria picturii și a reprezentărilor despre corp, și-și transferă căutările pe pânză. Începând de joi, expoziția lui concentrată pe întrebări despre identitate, carne și putere, e deschisă la Mobius. (Andra)

O seară de poezie, miercuri, 21 iulie, ora 18.30, Manasia Hub, București

„Nu vom desfășura ședințe de spiritism, însă vom invita la Manasia Hub, o dată la două săptămîni, în carne și oase, scriitori relevanți pentru vremurile și societatea noastră”, spun cei de la Lit Out Loud, organizatorii unor seri de lecturi și dialoguri cu autori contemporani, prin care își propun „să scoată literatura contemporană din dulap”. Săptămâna asta invitați sunt poeții Mina Decu (a debutat în 2018 cu volumul Desprindere) și Ștefan Manasia, autorul a șase volume de poezie și unul dintre inițiatorii clubului de lectură Nepotu' lui Thoreau. (Ionuț)

Foto main: Pixabay
 


 

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK