Recomandări / Timp Liber

Ce facem săptămâna asta? 23-29 august

De Scena9

Publicat pe 23 august 2021

Se pare că sfârșitul lui august va fi unul plin de filme, spectacole și nopți albe. 

CINEVARA #3: lumi în prag de revoluție, proiecție de film, București, Rezidența BRD Scena9, joi, 26 august, de la orele 20:30

Așa cum v-am obișnuit vara asta, vă așteptăm joi seară în grădina Rezidenței, dacă aveți chef să vă relaxați cu un film. Pixote e un lungmetraj brazilian din anii ‘80, în regia lui Hector Babenco. Pixote e porecla unui puști aflat într-o luptă continuă cu viața, între sărăcia și turbulențele străzii și opresiunea centrului de reeducare în care ajunge, la fel ca toți copiii nimănui. Poți să-ți iei bilet de aici. (Venera)
 

Zilele Filmului din Republica Moldova la București, Cinema Muzeul Țăranului Român, București,  27-29 august

Se fac 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova, iar România a fost primul stat care a recunoscut noul stat. De atunci însă, contactele culturale dintre București și Chișinău au rămas mai degrabă la nivelul festivismelor răsuflate, cu declarații înflăcărate de iubire. Zilele Filmului din Republica Moldova la București par să aducă un contact real între cele două culturi. Filme moldovenești din ultimele două decenii, dintre care o parte nu au mai fost proiectate în cinematografele din România, sunt incluse în programul evenimentului. Sâmbătă, de la ora 15, e programată și o întâlnire între profesioniști din cinematografie din ambele țări, ce își propune identificarea unor colaborări între România şi Republica Moldova. (Vlad)

FITS - Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu - până pe 29 august

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru săptămâna asta, merită să dai o fugă până la Sibiu. Ca în fiecare an, programul e încărcat (spectacole indoor și outdoor, dans, circ, muzică ș.a) și orașul e vibrant până târziu în noapte. E posibil chiar să dai nas în nas cu Tim Burton. În caz că e prea cald și vrei să rămâi acasă, ai și opțiunea de a vedea și spectacole online. Mai multe informații aici.  (Ionuț)

 

Privilege - Proiecție F-SIDES Cineclub 2.6, București, Atelierele Malmaison, luni, 23 august, de la ora 20:30

Ai toate motivele să vii la filmul care se proiectează diseară pe pajiștea Atelierelor Malmaison. Primul ar fi că, cel mai probabil, n-ai mai văzut un film ca ăsta, al șaselea lungmetraj (din șapte) al inovatoarei coregrafe și cineaste Yvonne Rainer. Despre cât e de surprinzător și important filmul ăsta de avangardă, care pare că începe ca un documentar convențional despre menopauză a scris aici criticul de film Andrei Rus (spoiler: filmul nu se termină atunci când ți se pare că se termină, adică atunci când începe un fals generic de final); iar aici găsești cronica filmului, scrisă de Georgiana Vrăjitoru, selecționera cineclubului. Bonus: înainte de film, subsemnata stă de vorbă cu Ilona Voicu, co-fondatoarea Asociației FRONT, despre transformările feminismului românesc. Ne vedem diseară la Malmaison, cu păturica proprie la purtător (și cu ceva care să te apere de țânțari). Aici găsești ultimele bilete. (Ioana)

Foto main: Pixabay

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK