Foto / Dans

FOTO Casa unde va trăi dansul

De Scena 9, Fotografii de Ioana Cîrlig

Publicat pe 5 martie 2019

Înainte să se transforme cu totul, am aruncat un ochi în Sala Omnia, unde urmează ca, în 2021, să se deschidă noul sediu al Centrului Național al Dansului (CNDB). Sala, realizată la finalul anilor '60, a fost gândită ca anexă a Comitetului Central al Partidului Comunist Român și, de-a lungul timpului, a găzduit ședințe ale Senatului României și conferințe ale Partidului Comunist. În anii 2000, clădirea a trecut din administratea Ministerului Afacerilor Interne la Ministerul Culturii, și de atunci se reînnoiește anual promisiunea renovării ei. Înainte să se mute în noul sediu, care, deși a costat 13 milioane de euro, este nefuncțional, Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” s-a mutat temporar la Sala Omnia. În 2016, aceasta a fost trecută, printr-o hotărâre de guvern, în administrarea Centrului Național al Dansului, una dintre cele mai active și mai curajoase instituții de cultură din România. După mai bine de 15 ani în care a funcționat cu riscul de a fi mutat oricând, CNDB ar urma să se mute după renovare în casă nouă, cu două săli de spectacole, laboratoare de producție, mediatecă și cafenea. 

În vizita noastră la Sala Omnia, ne-au fost ghizi Vava Ștefănescu, coregrafă și directoarea CNDB, și Mihai Mihalcea, coregraf, dansator și fost director al Centrului. 

5 martie 2019, Publicat în Foto /

Text de

  • Scena 9Scena 9

    Conștiința colectivă de pe Scena9

Fotografii de

  • Ioana CîrligIoana Cîrlig

    Fotografă & Editor foto. Niciodată prea mult timp în același loc. O găsiți aici.


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK