Video / Îmbătrânire

VIDEO Ultima zi din anul singurătății

De Octavian Coman

Publicat pe 11 ianuarie 2021

Am petrecut ziua de 31 decembrie 2020 împreună cu vârstnicii din Centrul „Speranța” pentru a vedea cum i-a afectat izolarea din cauza pandemiei. Instituția este de stat și aparține de Consiliul Local Sector 2.

Aici locuiesc mai mult de 30 de bătrâni, unii dintre ei afectați de boli din cauza cărora stau mai tot timpul în pat. Poveștile lor sunt și mai complicate când nu au rude apropiate sau în trecut au fost agresați. 

Chiar și pentru vârstnicii cu familii care îi prețuiesc, anul 2020 a fost greu, căci, pentru a-i proteja de noul coronavirus la care ar fi  vulnerabili, în centru nu au mai fost permise vizitele. În același timp, nici beneficiarii nu au mai putut ieși în oraș așa cum își doreau. 

Cu toate astea, și aici au fost cazuri de COVID-19. Potrivit Manuelei Lupeș, șefa Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Speranța”, opt bătrâni s-au îmbolnăvit, dar și câțiva angajați. Doi dintre beneficiarii centrului au murit la ceva timp după ce au fost declarați pozitivi, posibil în urma unor complicații ale bolii, consideră Lupeș.

Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.

OK